Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області
на 2020-2022 роки

Управлінням містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації на підставі Закону України «Про охорону культурної спадщини» від 8 червня 2000 р. № 1805-ІІІ був розроблений проєкт обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області на 2020-2022 роки.

Метою програми є: формування пам’яткоохоронної політики, збереження та популяризація пам’яток культурної спадщини області; розроблення науково-проектної документації з кошторисом на реставрацію та відновлення пам’яток архітектури національного значення – Тріумфальної арки, Георгіївської церкви, Садиби Покорщини, Палацу з двома флігелями та Церкви Іоанна Богослова, а також виконання реставраційних робіт на Тріумфальній арці, Георгіївській церкві, Садибі Покорщина та Церкві Іоанна Богослова; сприяння проведення реставраційних робіт та благоустрою прилеглої території з метою збереження цих пам’яток архітектури національного значення.

Реалізація заходів обласної Програми забезпечить виконання державної політики у сфері охорони культурної спадщини та сприятиме збереженню Тріумфальної арки, Георгіївської церкви, Садиби Покорщини, Палацу з двома флігелями та Церкви Іоанна Богослова як визначних пам’яток архітектури Чернігівської області національного значення.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області на 2020-2022 роки проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 26 лютого 2020 року по 11 березня 2020 року.

Зауваження та пропозиції до проєкту прийматимуться по 11 березня 2020 року включно за наступною адресою: м. Чернігів, вул. Єлецька, 11, тел. (0462) 67-55-06, е-пошта: [email protected] з поміткою «Пропозиції до проєкту обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення на території Чернігівської області на 2020-2022 роки».

Контактна особа: Клименко Роман Григорович, начальник відділу територіального планування та охорони пам’яток архітектури Управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації, т. 67-55-06.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт обласної Програми реставрації пам’яток архітектури національного значення
на території Чернігівської області на 2020-2022 роки

Додаток 1

Додаток 2

ГО Активне Суспільство України