31-01-2020 17:39

Інформаційне повідомлення 
про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту обласної Програми відновлення пам’яток архітектури національного значення – Тріумфальна арка, Георгіївська церква та Садиба Покорщина на 2020-2022 роки

Управлінням містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації на підставі Закону України «Про охорону культурної спадщини» від 8 червня 2000 р. № 1805-ІІІ була розроблена обласна Програма відновлення пам’яток архітектури національного значення – Тріумфальна арка, Георгіївська церква та Садиба Покорщина на 2020-2022 роки.

Метою програми є: формування пам’яткоохоронної політики, збереження та популяризація пам’яток культурної спадщини області; розроблення проектно-кошторисної документації на реставрацію та відновлення пам’яток архітектури національного значення – Тріумфальної арки, Георгіївської церкви та Садиби Покорщина, виконання реставраційних робіт та благоустрою прилеглої території з метою збереження цих пам’яток архітектури.

Реалізація заходів програми забезпечить виконання державної політики у сфері охорони культурної спадщини та сприятиме збереженню Тріумфальної арки, Георгіївської церкви та Садиби Покорщина як визначних пам’яток архітектури Чернігівської області національного значення.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проєкт обласної Програми відновлення пам’яток архітектури національного значення – Тріумфальна арка, Георгіївська церква та Садиба Покорщина на 2020-2022 роки проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 31 січня 2019 року по 14 лютого 2020 року.

Зауваження та пропозиції до проєкту прийматимуться по 14 лютого 2020 року включно за адресою: м. Чернігів, вул. Єлецька, 11, тел. (0462) 67-55-06, е-пошта: [email protected] з поміткою «Пропозиції до проекту обласної Програми відновлення пам’яток архітектури національного значення – Тріумфальна арка, Георгіївська церква та Садиба Покорщина на 2020-2022 роки».

Контактна особа: Клименко Роман Григорович, начальник відділу територіального планування та охорони пам’яток архітектури Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації, тел. (0462) 67-55-06.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проєкт обласної Програми відновлення пам’яток архітектури національного значення – Тріумфальна арка,
Георгіївська церква та Садиба Покорщина на 2020-2022 роки

Додаток 1

Додаток 2

ГО Активне Суспільство України