30-07-2019 09:49

Україна

ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

               

2019

    м. Чернігів                               №

 

 

Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Чернігівська міська лікарня № 3» Чернігівської міської ради

 

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня  1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами і доповненнями), від 17 вересня 1996 року № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах» (із змінами і доповненнями), з метою встановлення тарифів на вимогу чинного законодавства з о б о в’ я з у ю:

1. Встановити:

1.1. Тарифи на платні послуги з проведення профілактичних медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Чернігівська міська лікарня № 3» Чернігівської міської ради, згідно з додатком 1.

1.2. Тарифи на платні послуги з проведення профілактичних медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних періодичних профілактичних медичних оглядів, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Чернігівська міська лікарня № 3» Чернігівської міської ради, згідно з додатком 2.

2. При проведенні медичних оглядів:   

2.1. У тарифах на платні послуги, передбачених підпунктами 1.1, 1.2  пункту 1:

2.1.1. Якщо у пацієнта вже є висновки окремих лікарів-спеціалістів або результати лабораторних, діагностичних та інших досліджень, вартість цих послуг не враховується у загальній вартості медичного огляду.

2.1.2. Якщо пацієнт потребує додаткових висновків окремих лікарів-спеціалістів або результатів лабораторних, діагностичних та інших досліджень, вартість цих послуг додатково включається до загальної вартості медичного огляду.

2.1.3. При необхідності висновків фахівців медичного профілю, відсутніх у штаті лікарні, та лабораторних, діагностичних та інших дослідженнях, не врахованих у тарифах, пацієнт приймається після проходження медичного огляду у цих фахівців та лабораторних, діагностичних та інших досліджень в інших лікувальних закладах охорони здоров’я.

2.2. У тарифах на платні послуги, передбачених підпунктом 1.1 пункту 1:

2.2.1. Вартість оглядів такими лікарями-фахівцями, як дерматолог, онколог, фтизіатр, гематолог, алерголог, ендокринолог, інфекціоніст, ортопед, стоматолог та вартість лабораторних, діагностичних та інших досліджень, а саме: визначення амінолевуленової кислоти, глютамілтрансферази в крові, відсотка насичення трансферину залізом крові, карбоксигемоглобіну в крові, наявності тілець Гейнця, терморезистентності еритроцитів, активності холінінестерази, лужної фосфатази, копропорфірину у сечі, ртуті у сечі, альгезіметрії, динамометрії, об’єму акомодації, тонометрії, кольоровідчуття; рентгенографія трубчастих кісток, щелеп, опорно-рухового апарата; дослідження сенсомоторних реакцій, уваги, реакції на об'єкт, що рухається, швидкості переключення уваги, емоційної стійкості та відчуття тривоги, стійкості до дії стресів, орієнтації у просторі, втомлюваності, здатності приймати рішення в екстремальних умовах, пам’яті зорової та слухової, недбалості, здібності до адаптації, холодової проби, вібраційної чутливості, скіаскопії, рефрактометрії, зонографії плеври, ларингоскопії, характеру зору; на гельмінтози, для жінок бактеріологічне (на флору) і цитологічне (на атипічні клітини) дослідження не враховані.

2.2.2. Не враховано податок на додану вартість на підставі абзацу першого підпункту 197.1.5 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України. В разі проведення профілактичних медичних оглядів із підготовкою висновку про стан здоров’я на прохання громадян, в тарифах враховується податок на додану вартість (підпункт 197.1.5 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України).

2.3. У тарифах на платні послуги, передбачених підпунктом 1.2 пункту 1, не враховано податок на додану вартість. В разі проведення медичного огляду осіб для видачі посвідчення водія транспортних засобів враховується податок на додану вартість відповідно до підпункту 197.1.5 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України.

3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 07 лютого 2017 року № 66 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Чернігівська міська лікарня № 3» Чернігівської міської ради», зареєстроване в Головному територіальному управлінні юстиції у Чернігівській області  21 лютого 2017 року за № 18/1107.

4. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації забезпечити офіційне оприлюднення розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації у друкованих засобах масової інформації у визначений законодавством термін.

5. Це розпорядження набирає чинності після державної реєстрації з моменту його офіційного опублікування.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

 

В. о. голови                                                                                   Н. РОМАНОВА

Додатки

Аналіз регуляторного впливу

Порівняльна таблиця

 

ГО Активне Суспільство України