Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проекту рішення Чернігівської обласної ради «Про затвердження Положення  комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради»

Регіональні ландшафтні парки є природоохоронними рекреаційними установами місцевого значення, що створюються з метою збереження в природному стані типових або унікальних природних комплексів та об’єктів, а також забезпечення умов для організованого відпочинку населення.

Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» (далі – Парк) створений рішенням Чернігівської обласної ради від 20 червня 2002 року. Його територія розташована у Козелецькому та Чернігівському районах Чернігівської області, входить до складу природно-заповідного фонду України.

Статтею 12 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» визначено, що управління регіональними ландшафтними парками здійснюється їх спеціальними адміністраціями.

На сьогодні для забезпечення належної охорони території Парку, відтворення біологічного різноманіття та раціонального використання природних ресурсів, рішенням сімнадцятої сесії сьомого скликання Чернігівської обласної ради створено комунальний заклад «регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

З огляду на викладене та для здійснення належного управління з питань організації, охорони, використання території Парку необхідно затвердити в установленому порядку Положення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект рішення Чернігівської обласної ради «Про затвердження Положення  комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради»  проходитимуть процедуру електронних консультацій з громадськістю з 10 до 25 червня 2019 року (включно).

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 25 червня 2019 року (включно) за адресою: 14000, м. Чернігів, пр-т Миру, 14, Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, тел. 65-37-07, е-пошта: [email protected]

Контактна особа: Новак Василь Андрійович – заступник директора – начальник управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проект рішення Чернігівської обласної ради «Про затвердження Положення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» Чернігівської обласної ради»

Додаток

ГО Активне Суспільство України