Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проектів рішень Чернігівської обласної ради «Про внесення змін до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 4 квітня 2019 року № 10-17/VII» та «Про внесення змін до додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 4 квітня 2019 року № 11-17/VII»

Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації підготовлено проекти рішень Чернігівської обласної ради «Про внесення змін до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 4 квітня 2019 року № 10-17/VII» та «Про внесення змін до додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік, затвердженого рішенням обласної ради від 4 квітня 2019 року № 11-17/VII».

На сьогоднішній день, визначені конкретні види робіт, які будуть виконуватись в поточному році на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Городнянський» у м. Городня Чернігівської області, тому назву заходу потрібно привести у відповідність до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 р. № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів», а саме «Облаштування доріг та стежок парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Городнянський» у м. Городня Чернігівської області». Сума видатків не змінюється.

Додатковим переліком передбачено фінансування природоохоронних заходів «Реконструкція очисних споруд в смт Куликівка Чернігівської області (в т. ч. оплата проектно-вишукувальних робіт та державної експертизи)» – у сумі 2000,00 тис. грн та «Реконструкція ставка міського парку в м. Бахмач Чернігівської області» – у сумі 1386,50 тис. гривень.

Бахмацькою міською радою для природоохоронного заходу «Реконструкція ставка міського парку в м. Бахмач Чернігівської області» на сьогодні замовлено проектно-кошторисну документацію та проведено корегування проекту. Управління капітального будівництва виступає замовником лише І черги. Таким чином, назву зазначеного природоохоронного заходу необхідно змінити на «Реконструкція ставка міського парку в м. Бахмач Чернігівської області (І черга)».

Крім того, у додатковому переліку назву природоохоронного заходу «Реконструкція очисних споруд в смт. Куликівка Чернігівської області (в т. ч. оплата проектно-вишукувальних робіт та державної експертизи)» потрібно замінити на наступну: «Реконструкція очисних споруд в смт. Куликівка Чернігівської області (1 черга) (в т.ч. оплата проектно-вишукувальних робіт та державної експертизи)». Виділення черговості дасть змогу ввести в експлуатацію І чергу зазначеного об’єкту та передати його місцевим органам влади.

При цьому сума видатків на реалізацію вищевказаних об’єктів не змінюється.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проекти рішень про затвердження переліків видатків (основного, додаткового) обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік проходитимуть процедуру електронних консультацій з громадськістю з 10 до 25 червня 2019 року (включно).

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 25 червня 2019 року (включно) за адресою: 14000, м. Чернігів, пр-т Миру, 14, Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, тел. 65-37-07, е-пошта: [email protected]

Контактна особа: Новак Василь Андрійович – заступник директора – начальник управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проект рішення Чернігівської обласної ради "Чернігівської обласної ради «Про внесення змін до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік"

Проект рішення Чернігівської обласної ради "Про внесення змін до додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік"

ГО Активне Суспільство України