Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проекту рішення Чернігівської обласної ради «Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2014 року»

Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації підготовлено проект рішення Чернігівської обласної ради «Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 червня 2014 року».

Відповідно до постанови КМУ від 20.03.2019 № 228 «Про порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності» (далі – Постанова) до Мінприроди України подані заявки та пакети документів для отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам Бахмацькою міською радою для здійснення природоохоронного заходу «Реконструкція напірного каналізаційного колектора до очисних споруд в м. Бахмач Чернігівської області» та Прилуцькою міською радою для здійснення природоохоронного заходу «Реконструкція самопливного каналізаційного колектору по вул. Галаганівській, м. Прилуки, Чернігівській обл. (в т.ч. оплата проектно-вишукувальних робіт та державної експертизи)».

На виконання Постанови рішенням Чернігівської обласної ради від 04.04.2019 № 12-17/VII були внесені зміни до розділу «Охорона і раціональне використання водних ресурсів» Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, затвердженої рішенням двадцятої сесії обласної ради шостого скликання від 17.06.2014 року (далі – Програма), яка є підставою для фінансування вищезазначених об’єктів.

Враховуючи те, що пунктом 4 Постанови умовами надання субвенції є співфінансування з місцевого бюджету не менше ніж 10 відсотків від загальної кошторисної вартості об’єкту, за узгодженням з Бахмацькою та Прилуцькою міськими радами у Програмі на 2019 рік збільшені суми місцевого бюджету, а суми з державного бюджету відповідно зменшені. Загальні суми на поточний рік залишаються не змінними.

Крім того, для повної утилізації всіх залишків непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин області (станом на 01.01.2019р. – 384,3 т) необхідно орієнтовно 25 млн гривень. Розділом «Раціональне використання, зберігання і утилізація відходів виробництва та побутових відходів» Програми передбачено 25 млн грн. з державного бюджету на 2019 рік. Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації пропонує таку ж суму затвердити і на 2020 рік до кінця дії Програми, що буде підставою для подачі до Мінприроди України запиту про виділення коштів з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища для здійснення утилізації ХЗЗР у 2020 році.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект рішення про виконання обласної Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 10 по 25 червня 2019 року (включно).

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються по 25 червня 2019 року (включно) за адресою: 14000, м. Чернігів, пр-т Миру, 14, Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, тел. 65-37-07, е-пошта: [email protected]

Контактна особа: Новак Василь Андрійович – заступник директора – начальник управління природоохоронних програм та оцінки впливу на довкілля.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проект рішення Чернігівської обласної ради "Про внесення змін до переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік"

Додаток 1

Додаток 2 

Додаток 3

 

ГО Активне Суспільство України