Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій
щодо  проекту Плану перспективного розвитку Чернігівської області на 2019–2021 роки

Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації підготовлено проект План перспективного розвитку Чернігівської області на 2019–2021 роки (далі­ ­– План).

План перспективного розвитку Чернігівської області на 2019–2021 роки (далі – План) розроблений на виконання Указу Президента України П. Порошенка від 06 грудня 2018 року № 412/2018 «Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ з децентралізації влади» та Плану організації виконання даного Указу, схваленого на засіданні Кабінету Міністрів 18 грудня 2018 року.

План враховує перспективи розвитку територій, інноваційний потенціал області, конкурентні переваги та стратегічне бачення розвитку, результати реформ із децентралізації влади, об’єднання територіальних громад та їх фінансової спроможності, а також реформ у сферах освіти й охорони здоров’я, зокрема розвитку інклюзивного навчання і медичного обслуговування у сільській місцевості та інфраструктурні зміни.

Головною метою Плану є створення умов для економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності області, комфорту та добробуту населення.

План є одним із програмних документів, який відображає бачення розвитку області через реалізацію комплексу перспективних регіональних проектів та визначає ключові точки зростання в усіх сферах. Проекти направлені на розвиток громад області та потребують значної мобілізації фінансових ресурсів різних рівнів.

Складовими Плану є визначені завдання та проекти, які сприятимуть досягненню основної мети. План спрямований на прискорення зростання продуктивності місцевої економіки через стимулювання інвестицій у нові й існуючі підприємства з наявним потенціалом та створення умов для їх розвитку на період до 2021 року та підвищення якості життя населення.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 та з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність обласної державної адміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект Плану проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 05 по 19 березня 2019 року.

Зауваження та пропозиції прийматимуться до 19 грудня 2018 року (включно) за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7 кім. 10;
тел. 675-692,  [email protected].

Контактна особа: Баженова Андріанна Андріївна – начальник відділу стратегічного планування, прогнозування та моніторингу регіонального розвитку Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації та Департаменту в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки визначені законодавством.

Проект Плану перспективного розвитку Чернігівської області на 2019–2021 роки

 

ГО Активне Суспільство України