30-08-2018 18:09

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проекту
нової редакції обласної Програми підтримки розвитку інформаційної
та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки

Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації підготовлено проект змін до обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

Програма спрямована на забезпечення реалізації на території Чернігівщини державної інформаційної політики, зміцнення інформаційної безпеки в області, впровадження європейських стандартів у інформаційному середовищі, розвиток інформаційного простору та видавничої справи, підтримка належних умов для забезпечення інформаційних потреб населення, підвищення суспільного запиту на книжкову продукцію, підвищення престижу професії журналіста в області.

Одним із напрямів Програми є випуск книг місцевих авторів (пункт 3.1 Додатку 2 до Програми «Напрями діяльності та заходи обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки»)

Згідно зі спільним розпорядженням голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради від 24 липня 2018 року № 48 Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації, відповідальному виконавцю Програми, було виділено додаткові асигнування в сумі 317,58 тис. грн для забезпечення випуску книги «Букварик школярика: символіка, традиції, звичаї Чернігівського краю».

Факт збільшення обсягів фінансування, а також подальшого випуску згаданої книги накладом 7750 примірників вимагає внесення змін до Програми у частині уточнення фінансових показників та очікуваних результативних показників: продукту, ефективності та якості.

У зв’язку з цим, з урахуванням вимог Методичних рекомендацій щодо порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затверджених наказом Міністерства економіки України від 4 грудня 2006 року № 367, пропонується викласти Програму у новій редакції, а саме: внести зміни до паспорту Програми, Додатків 1 і 2 до Програми у частині визначення обсягу фінансових ресурсів на реалізацію Програми, врахувавши збільшення фінансування у 2018 році за напрямом 3.1 «Випуск книг місцевих авторів» на 317,58 тис. грн, а також внести зміни до Додатку 3 у частині уточнення очікуваних результативних показників Програми за напрямом 3.1 «Випуск книг місцевих авторів» у 2018 році.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект нової редакції обласної Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 28.08.2018 по 12.09.2018.

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться до 12 вересня 2018 року  за адресою: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації, вул. Шевченка, 7, м. Чернігів, 14000. Е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Сорокін Валерій Володимирович – начальник відділу співпраці зі ЗМІ управління інформаційної діяльності та видавничої справи Департаменту, тел.: (0462) 67-86-94.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проект нової редакції обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки

ГО Активне Суспільство України