01-12-2017 15:00

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо
проекту розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про визнання таким,
що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації
від 25 червня 2014 року № 362»

Департаментом економічного розвитку обласної державної адміністрації підготовлено проект розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про визнання таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 червня 2014 року № 362», згідно з яким пропонується привести власні нормативно-правові акти у сфері регулювання (встановлення) тарифів на платні медичні послуги у відповідність до вимог чинного законодавства.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 170 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548» виключено повноваження обласних державних адміністрацій щодо регулювання (встановлення) тарифів на платні послуги, що надають лікувально-профілактичні заклади охорони здоров’я МВС.

Відповідно до вищезазначеної постанови втрачає чинність розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 червня 2014 року № 362 «Про тарифи на платні послуги, що надаються сектором медичного забезпечення УМВС України в Чернігівській області (лікарнею (з поліклінікою))», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 15 липня 2014 року за № 21/975, яким встановлено тарифи на платні послуги, що надавались сектором медичного забезпечення УМВС України в Чернігівській області (лікарнею (з поліклінікою)) (нині - Державна установа «Територіальне медичне об'єднання Міністерства внутрішніх справ України по Чернігівській області»):

- з проведення медичних оглядів працівників певних категорій;

- з проведення профілактичних медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами;

- з проведення профілактичних медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних періодичних профілактичних медичних оглядів;

- з проведення профілактичних наркологічних та психіатричних медичних оглядів;

- з проведення профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб;

- з проведення оздоровчого масажу, гімнастики, бальнеологічних процедур з метою профілактики захворювань та зміцнення здоров’я дорослого населення;

- на лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненнями громадян, що надаються без направлення лікарів.

Проект розпорядження вноситься на громадське обговорення, яке триватиме з 01 грудня по 15 грудня 2017 року.

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проекту розпорядження надсилати в письмовому вигляді по 15 грудня 2017 року (включно) до Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації (м. Чернігів, вул. Шевченка, буд. 7, кімн. 26, 34, тел. 669-159, 675-648 або в електронному вигляді за адресою [email protected]).

Контактна особа: Заєць Жанна Миколаївна, начальник відділу з питань споживчого ринку та ціноутворення Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті обласної державної адміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проект розпорядження

ГО Активне Суспільство України