20-11-2017 16:30

Інформаційне повідомлення про електронні консультації з громадськістю щодо проекту Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Чернігівською областю, здійснення представницьких та інших заходів на 2018—2022 роки

Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації підготовлено проект Програми відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед Чернігівською областю, здійснення представницьких та інших заходів на 2018-2022 роки.

Чернігівська область відповідно до встановленого порядку бере участь у відзначенні свят, подій державного і обласного значення з метою виховання патріотизму, національної свідомості, соціальної активності жителів Чернігівщини, формування позитивної оцінки державницького курсу та громадської  підтримки засад державної внутрішньої політики.

У рамках програми передбачені заходи щодо

  • організації, проведення та інформаційного супроводу обласних заходів з нагоди відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заходів зі збереження національної пам’яті, заходи, встановлені актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, розпорядженнями голови облдержадміністрації, голови обласної ради, рішеннями сесій обласної ради, рішеннями рад територіальних громад;
  • нагородження громадян, колективів, підприємств та організацій, інститутів громадянського суспільства, територіальних громад відзнаками облдержадміністрації та обласної ради, іншими відзнаками, у тому числі, ініційованими громадськістю;
  • організації, проведення та інформаційного супроводу заходів, спрямованих на прийом в області керівництва держави, представників Уряду, центральних органів виконавчої влади, офіційних представників іноземних держав, міждержавних організацій, у тому числі, із врученням цінних подарунків, сувенірів, грошових винагород тощо;
  • презентації соціально-економічного, науково-технічного, суспільно-політичного потенціалу області на місцевому, загальнонаціональному рівні та за кордоном.

Це потребує систематизації таких заходів, затвердження Програми та виділення бюджетних асигнувань з обласного бюджету відповідному розпорядникові на виконання заходів Програми.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 16 листопада по 30 листопада 2017 року.

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться до 30 листопада 2017 року за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, тел. 67-58-91, е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Слєзко Ігор Іванович, заступник директора-начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Програма відзначення державних свят_ювілеїв_2018_2022_Паспорт_програми.doc

ГО Активне Суспільство України