back

Шлях до життя без насильства розпочинається з усвідомлення проблеми

13-12-2016 | 17:09

У сучасному суспільстві ще досі побутує думка, що насильство (зокрема сексуальне) – частина нашого життя. І ми не можемо це змінити. Або не хочемо, або думаємо, що ніхто не допоможе.

Особливо гостро це питання постає в умовах військового конфлікту на сході України.

Саме тому сьогодні, 13 грудня, в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства» у Чернігові відбувся тренінг «Запобігання сексуальному насильству під час конфлікту».

Участь у заході взяли представники міських та районних управлінь соціального захисту населення, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівники системи освіти, медицини, громадськість.

Голова ради громадської організації «Ла Страда–Україна» Ольга Швед та директор департаменту національних гарячих ліній Альона Кривуляк навели реальні приклади щодо проявів насильства, що побутують у суспільстві. Значну увагу приділили сексуальному насильству в умовах війни, а також наданню першочергової допомоги постраждалим від нього.

Говорили і про дискримінацію та ґендерну нерівність як передумови насильства.

Також учасники тренінгу отримали рекомендації з питань запобігання домашнього насильства.

Слід зазначити, що в Україні цілодобово працюють національні «гарячі лінії»: з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми і ґендерної дискримінації 0 800 500 335 або 386 (короткий номер з мобільного) та дитяча 0 800 500 225 або 772 (для дзвінків з мобільного).


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА