19-08-2017 12:05

Інформаційне повідомлення

про проведення електронних консультацій щодо проекту змін  до обласної Програми фінансування у 2017 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення

Управлінням капітального будівництва облдержадміністрації та Службою автомобільних доріг у Чернігівській області підготовлено проект змін до обласної Програми фінансування у 2017 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення.

З причин багаторічного недофінансування на проведення капітальних і поточних ремонтних робіт на сьогодні експлуатаційний стан більшості доріг державного та місцевого значення є незадовільним. Практично сімдесят відсотків з них уражено ямковістю, а окремі ділянки доріг є аварійно небезпечними. Такий стан автомобільних доріг гальмує соціально-економічний розвиток області, негативно впливає на розвиток цілих галузей, створює соціальну напругу.

Даним проектом пропонується внести зміни стосовно перерозподілу коштів, збільшуючи фінансування на проведення робіт з експлуатаційного утримання доріг місцевого значення на 230,0 тис грн, зменшивши фінансування на проведення робіт з утримання доріг державного значення. Обсяг загального фінансування не змінюється.

Також, вносяться уточнення щодо визначення головного розпорядника та отримувача коштів, а саме: головним розпорядником коштів визначено - управління капітального будівництва облдержадміністрації, Служба автомобільних доріг – отримувач коштів.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект змін до обласної Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю 01 серпня до 15 серпня 2017 року (включно).

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проекту рішення надсилати до 15 серпня 2017 року (включно) на електронну адресу: [email protected] або за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Єлецька, 11.

Контактна особа: Остроух Олександр Михайлович, старший інспектор відділу автомобільних доріг Управління капітального будівництва облдержадміністрації, тел. 4-02-84.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у терміни, визначені чинним законодавством. 

Проект змін до обласної Програми фінансування у 2017 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення

Управління капітального будівництва
облдержадміністрації

ГО Активне Суспільство України