18-08-2017 12:05

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проекту
змін до обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер
Чернігівщини на 2016-2020 роки

Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації підготовлено проект змін до обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки (далі — Програма).

На виконання заходів обласної Програми філія ПАТ НСТУ «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська» і КП «ТК «Прилуки» отримують через угоди про висвітлення діяльності облдержадміністрації та обласної ради кошти у сумі 50 тис. грн та 20 тис. грн відповідно.

Водночас, обсяг цих коштів незначний, адже покриває не більше 30 % витрат на місцевий контент новин, який стосується діяльності обласних органів влади, інформування населення про послуги, що надаються органами влади, діяльності депутатського корпусу Чернігівської обласної ради, особливостей впровадження на місцевому рівні проєвропейських реформ, інформаційних приводів обласного рівня.

Враховуючи викладене, а також зростаюче функціональне значення вказаних телерадіокомпаній для інформування населення області, значну соціальну складову програм даних мовників, необхідність посилення роз’яснювальної роботи щодо діяльності органу влади з упровадження реформ на місцевому рівні, вносимо пропозицію збільшити обсяг їх фінансування через перерозподіл видатків, затверджених в обласному бюджеті на 2017 рік, а саме: філії ПАТ НСТУ «Новгород-Сіверська регіональна дирекція «Сіверська» +25 тис. грн та КП «ТК «Прилуки» +45 тис. гривень.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект змін до обласної Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 1 серпня до 15 серпня 2017 року (включно).

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться до 15 серпня 2017 року (включно) за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Легейда Олена Вікторівна, головний спеціаліст відділу інформаційної та видавничої діяльності управління інформаційної діяльності та видавничої справи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, тел. 67-86-94.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проект змін до обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з
громадськістю Чернігівської
облдержадміністрації

ГО Активне Суспільство України