back

Про подальшу співпрацю Чернігівщини та Польщі в агропромисловій сфері

18-08-2016 | 09:12

Керівників промислових та аграрних підприємств області ознайомили з можливостями та перспективами співробітництва з потенційними польськими партнерами-інвесторами на нараді в облдержадміністрації вчора, 17 серпня. Зібрання проводив заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, який координує співробітництво української та польської сторін у сфері промисловості.

Нещодавно відбулася робоча зустріч представників обласної влади з делегацією польського міста Познань, де Сергій Сергієнко презентував закордонним гостям промисловий потенціал Чернігівщини. Він окреслив основні можливі напрями співпраці між підприємцями обох країн, що зацікавило керівників Великопольської промислово-торговельної палати.

Начальник Управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА Сергій Меженний повідомив, що потенційні партнери зацікавлені у виробництві українською стороною пресів, штампів, прес-форм, лиття кольорових металів та пластмас під тиском. В галузі легкої промисловості їх цікавить можливість пошиття чохлів та гальмівних парашутів. У деревообробній – переробка вторинної сировини.

Сергій Меженний вважає, що підприємствам Чернігівщини є що запропонувати потенційним інвесторам, адже область має виробничі можливості, передові технології та кваліфіковані кадри.

В. о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний проінформував учасників зібрання про стан аграрного комплексу області. На сьогодні експорт аграрної продукції Чернігівщини у країни ЄС становить 33,1%, в тому числі і в Польщу. До останньої в основному експортується мед, матеріали рослинного походження (соки), їстівні плоди і ягоди, жири та олії тваринного та рослинного походження, макуха та різні залишки харчової галузі.

Олег Крапивний наголосив на тому, що активізація економічного співробітництва з підприємствами агропродовольчого сектору Польщі та використання їх досвіду дозволить підвищити конкурентоспроможність вітчизняних агроформувань на європейській арені.

Під час зустрічі досягнуто домовленості, що очільники підприємств нададуть свої анкети та пропозиції щодо активізації та розширення співпраці з польськими партнерами до Управління промисловості, транспорту і зв’язку ОДА. Після узагальнення наданих матеріалів інформацію буде передано бізнесовим колам Республіки Польща.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації