back

Чернігівська ОДА налагоджує партнерство з польськими підприємцями

09-08-2016 16:35

Співробітництво у сфері промисловості та підготовки медичних кадрів стало темою обговорення між представниками Чернігівської обласної державної адміністрації та делегації польського міста Познань. Робоча зустріч з керівниками Великопольської промислово-торговельної палати та директором медичного Центру імені Святого Павла II (Польща) відбулась 9 серпня в Чернігівській ОДА.

У ході спілкування із закордонними гостями заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко презентував промисловий потенціал Чернігівщини та окреслив основні можливі напрями співпраці між підприємцями обох країн.

– Промисловість нашого регіону зацікавлена в інвестиційних проектах, пов’язаних з охороною навколишнього середовища, розробкою наявних в області родовищ корисних копалин, будівництвом переробних заводів та сільгоспвиробництвом, – зазначив він.

Заступник голови облдержадміністрації також зауважив, що відповідно до Програми Уряду з наступного року буде припинено вивіз лісу як деревної сировини з території України. Враховуючи, що Чернігівщина щороку заготовляє біля 1700 тисяч кубометрів деревини, дуже доречним було б будівництво на території області великих деревопереробних комбінатів, а також збільшення мережі підприємств з виробництва меблів.

Сергій Сергієнко розповів про основні види продукції, яка випускається в області, та наголосив на необхідності розширення ринку збуту, в тому числі і на території Польської Республіки та Євросоюзу.

У свою чергу, польська сторона висловила свою зацікавленість стосовно будівництва в Чернігові сміттєпереробного заводу, співробітництва у галузі машинобудування, текстильної і хімічної промисловості, обробки металу та деревини, а також виробництва сільгосппродукції.

Під час зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці між обома країнами. Зокрема, у вересні планується візит чернігівської делегації до Польщі з метою вивчення її практичного досвіду ведення підприємницької діяльності, а також пошуку нових ринків збуту для наших виробників.

– Було б добре, якби польські бізнесмени також приїхали до нашого регіону, аби ближче познайомитись з його промисловим потенціалом та виробничими можливостями наших підприємств. Ми готові до співпраці і, в свою чергу, пропонуємо провести ярмарок-виставку ваших товарів у Чернігові, – підсумував результати перемовин заступник голови обласної державної адміністрації.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода