back

Леонід Сахневич з масштабною перевіркою у Ніжині

17-08-2016 | 17:33

Чотири об’єкти соціальної інфраструктури Ніжина сьогодні проінспектував перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Разом з керівництвом району він оцінив масштаби необхідних ремонтних робіт у Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

Нагадаємо, що 18 липня унаслідок буревію у закладі пошкоджено покрівлю.

Наразі 32 вихованці центру переведені до інших установ області. Найближчим часом планується ремонт даху за кошт Державного фонду регіонального розвитку.

Довідково:

Ніжинський центр соціально-психологічної реабілітації дітей функціонує з грудня 2012 року (до цього впродовж 9 років діяв як притулок для дітей), розрахований на 40 дітей віком від 3 до 18 років. З часу створення Центру в ньому перебувало більше 400 дітей.

До центру влаштовуються діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, і не в змозі їх самостійно подолати; якщо батьки з певних причин не можуть забезпечити належного утримання та догляду за дитиною, ухиляються від виконання батьківських обов’язків, вживають алкоголь, наркотичні засоби.

Діти можуть знаходитися у закладі протягом часу, необхідного для їх реабілітації, але не більше, ніж 9 місяців.

Близько чотирьох років в закладі працює група з роботи з батьками дітей, які перебувають у закладі, що сприяє створенню сприятливих умов для повернення дітей у сім’ю.

З літа поточного року відкрито групу денного перебування дітей, що дозволяє надавати дітям необхідну допомогу без стаціонарного перебування.






Ознайомився Леонід Сахневич і з ходом реконструкції нових приміщень для школи мистецтв при Ніжинському училищі культури імені Марії Заньковецької. Заклад переїде на два поверхи гуртожитку училища. Підготовка класів здійснюється за рахунок обласного бюджету.

Читати також: Ніжинська школа мистецтв переїде







Про удосконалення рівня вищої освіти говорили у Відокремленому підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний інститут».

Василь Лукач, директор інституту, представив концепцію розвитку закладу як єдиного в області, що спеціалізується на підготовці кадрів для аграрної сфери.

Наразі гордістю інституту є потужні науково-дослідний та науково-виробничі підрозділи.

Для того, аби зробити заклад більш популярним та спроможним, Леонід Сахневич порадив налагодити постійну співпрацю з місцевими сільгоспвиробниками та профільними освітніми установами області з нижчим рівнем акредитації.

— Чернігівщина — аграрний регіон. Тому ми маємо самі виховувати кваліфіковані кадри у сфері сільгоспвиробництва, — наголосив Леонід Сахневич.





Наступна локація інспектування — Ніжинський міський пологовий будинок. Цьогоріч із фонду регіонального розвитку на завершення реконструкції закладу виділено 3,5 мільйона гривень. Серед запланованих заходів: ремонт другого та частини першого поверхів, трьох ґанків та водостоків.

Довідково:

У Ніжинському пологовому будинку акушерсько-гінекологічну допомогу населенню надають 14 лікарів акушерів-гінекологів, 2 анестезіолога, 1 неонатолог, 1 терапевт, 79 середніх медичних та 52 молодших медичних працівників та 45 працівників адміністративно господарчої частини.

Акушерський ліжковий фонд переведений на сумісне перебування матері та дитини, створено 7 індивідуальних та 1 сімейний пологові зали. Протягом 2015 року прийнято 960 пологів, рівень сумісного перебування матері та дитини складає 98,9%, показник раннього початку грудного вигодовування становить 97,6%. У 2011 році заклад сертифіковано на звання «Лікарня доброзичлива до дитини».

Читати також: Процес розбудови соціальної інфраструктури Ніжина набирає оберти




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації