back

Процес розбудови соціальної інфраструктури Ніжина набирає оберти

11-03-2016 16:40

Учора, 10 березня, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч із робочим візитом відвідав Ніжин. В ході відвідин відбулося декілька вагомих і позитивних подій: даний старт новому будівництву, оглянуто результати попередніх робіт, задекларовано плани розвитку міста.

Першим об’єктом, на який завітав керівник виконавчої влади області, став будівельний майданчик у ІІІ-у мікрорайоні Ніжина. Спільно з керівником компанії-забудовника, народним депутатом Олександром Кодолою та міським головою Анатолієм Лінником Валерій Куліч заклав капсулу в фундамент житлового будинку. Перші 100 квартир за планом мають бути здані вже до кінця року, а всього проект передбачає будівництво майже чотирьох сотень осель. Крім того, разом із житлом, споруда матиме й приміщення для об’єктів соціальної інфраструктури. Також зведення житла дає перспективу придбання певної його частки для забезпечення потреб соціально незахищених верств населення, для ветеранів АТО і родин загиблих військовослужбовців. Це – перше за п’ять років житлове будівництво у Ніжині. Його початок, на переконання голови ОДА Валерія Куліча, є ознакою позитивних суспільно-економічних тенденцій.

Наступним пунктом візиту стали оглядини 16-ї гімназії, ознайомлення з її успіхами і потребами. В ході бесіди з освітянами було досягнуто домовленості про сприяння виконавчої влади області у реконструкції єдиного в місті, і на цей час абсолютно занедбаного, дитячого басейну, в реконструкції приміщень для відкриття дошкільного навчального закладу.

Наприкінці відвідин Ніжина голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч узяв участь в урочистому відкритті після реконструкції приміщення жіночої консультації та блоку «В» (ІІІ поверх) комунального лікувально-профілактичного закладу «Ніжинський міський пологовий будинок».

Роботи триватимуть і надалі, переконаний Валерій Куліч. Вже заплановано реконструкцію й інших приміщень пологового будинку. «Для Чернігівщини надважливою є ефективна оптимізація мережі медичних і освітніх закладів. Адже область має одну з найбільших мереж в Україні, а чисельність населення невелика. Але перед тим, як її оптимізувати, ми повинні показати громадам, що замість чогось застарілого буде щось нове і якісніше. Це стосується і освіти, і медицини. Тому ми визначили пріоритети розвитку і, перш за все, стараємося поліпшити якість медичних послуг у закладах вищого рівня та в опорних, у перспективних адміністративних центрах для того, щоб вони відповідали сучасним вимогам», – сказав Валерій Куліч.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода