back

Про обороноздатність країни із заступником Міністра

28-07-2016 | 08:21

Про Чернігівщину, і не лише про неї, вчора говорив заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов із представниками регіональних засобів масової інформації.

Спілкування було присвячене Стратегічному оборонному бюлетеню в частині проведення експерименту з реформування Чернігівського обласного військового комісаріату, проблемам та перспективам переходу військово-промислового комплексу України на стандарти НАТО, організації територіальної оборони.

— Чернігівщина — столиця територіального формування «Північ»; прикордоння з державою-агресором; область з потужними підприємствами оборонної промисловості. Маєте і найкращий Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України. Втім, працювати ще є над чим, — резюмував Ігор Долгов.

Розповів посадовець і про досить амбітний експеримент щодо реформування військового комісаріату. Детальніше про це за посиланням. Також акцентував на хорошій роботі щодо виконання плану з призову в області.

Відзначив заступник Міністра потужну взаємодію влади регіону та громадськості у сфері оборони та волонтерського руху.

Цікавилися місцеві журналісти і справами всеукраїнського рівня. Зокрема, новинами з розслідування на полігоні Широкий Лан.

Ігор Долгов: Усі боєприпаси завжди проходять детальну перевірку. Втім, вони містять порох, що є досить примхливою речовиною, тому, на жаль, інколи стаються трагічні випадки. Звичайно, розслідування триває, а винні обов’язково будуть покарані.

Не обійшлося і без питання про харчування військовослужбовців.

Ігор Долгов: Міністр швидко реагує на зауваження, щодо цього. Наразі проводиться ряд необхідних перевірок. Однак зауважу, що контракти з підприємствами, що не виконують свої обов’язки належним чином, не так вже й просто розірвати. Необхідно подавати до суду, а це процес тривалий.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації