back

Нагороди, нові знання та навички і безліч вражень - підсумки навчально-польових зборів

25-04-2016 | 08:42

Другий день навчально-польових зборів - для учасників розпочався з навчальних тренувань з практичної стрільби з автомата Калашникова у смт Гончарівське Чернігівського району на базі військової частини.

До слова у відкритті заходу брав участь голова облдержадміністації Валерій Куліч.

Навчально-тренувальні збори у смт Гончарівське відвідав Радник Міністра освіти і науки України, директор Центру Національного Відродження Тарас Рондзістий.

Кожен юнак мав зробити десять влучних пострілів. Стрільба з автомату стала одна з найяскравіших подій зборів, після якої хлопці ще довго ділилися враженнями один з одним.

Після повернення до Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, за ініціативи учнів, було організовано товариський футбольний матч, в якому взяли участь всі бажаючі.

20 квітня до заходів, передбачених зборами, приєднались діти військовослужбовців-учасників АТО. Для гостей проведено екскурсію Чернігівським ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою, в ході якої зустрілись з Тарасом Рондзістим. Під час спілкування з Радником Міністра діти поділились своїми враженнями про заклад та планами на майбутнє стати ліцеїстами.

Ліцеїсти запросили гостей відвідати їдальню, в якій всі разом пообідали.

Також гості відвідали Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді. Екскурсію закладом провели лідери учнівського самоврядування.

Спільно з юнаками навчально-польових зборів діти військовослужбовців-учасників АТО познайомились з діяльністю обласних позашкільних навчальних закладів: центром науково-технічної творчості учнівської молоді, станцією юних натуралістів, Центром дитячої та юнацького туризму і екскурсій.

Педагогічними колективами закладів організовано майстер-класи, під час яких гості виготовляли «Маки пам`яті» – символи вшанування загиблих у війнах, сувеніри «Підкови на щастя», вироби з глини. Особливу зацікавленість у дітей викликало виготовлення мила з натуральної сировини.

Крім того, діти взяли участь у змаганнях на треку для автотрасових моделей та оволоділи навичками скелелазіння, пішохідного туризму. Переглянули відеоматеріали фіналу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка проходила на Чернігівщині у гетьманській столиці – козацькому Батурині.

На згадку про цікаві і теплі зустрічі гості отримали подарунки.

Завершився другий день розважально-пізнавальною програмою «Я патріот, я України син», яку для учасників зборів підготували ліцеїсти Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді. До участі у заході був запрошений Альберт Черешко, завідувач сектору державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції області.

Третій день навчально-польових зборів (21 квітня) для юнаків розпочався з навчальної тривоги та виводу особового складу з-під удару противника у лісовому масиві Ялівщина.

Відповідно до навчальної програми предмету «Захист Вітчизни» з учасниками зборів проведено військово-тактичну гру в лісовому масиві с.Півці. Під час гри учні продемонстрували знання з історії України, уміння та навички з тактичної підготовки, надання медичної допомоги, командні силові змагання та подолання смуги перешкод з використанням елементів туризму.

Після підбиття підсумків військово-тактичної гри для учасників було організовано обід у польових умовах.

Святкове закриття навчально-польових зборів з підведенням підсумків та нагородженням учасників проведено на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою за участю Олени Соронович, заступника начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації.

Кульмінацією урочистого зібрання став флешмоб. Юнаки вишукувались у формі державного гербу України - Тризуба під музичний супровід «Заспіваймо пісню за Україну».

Навчально-польові збори стали унікальною можливістю для юнаків вперше спробувати свої сили у різних видах військово-спортивних змагань, отримати нові знання, вміння та навички, а, головне, об’єднатись у дружній колектив та знайти справжніх друзів.

За повідомленням Управління освіти і науки ОДА