back

Про тепло та децентралізацію повноважень в регіонах — розмова на загальнодержавному рівні

14-04-2016 | 15:24

Про результати завершеного опалювального сезону та підготовку до наступного, а також про розрахунки за газ, субсидії та «теплі кредити» говорили сьогодні на селекторній нараді за головування першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди.

Від Чернігівщини по цей бік екрану — перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, представники відповідних структурних підрозділів ОДА, установ та організацій області.

Як зазначалося під час обговорення, опалювальний період, незважаючи на напружену ситуацію в країні, пройшов стабільно, без кризових ситуацій. Аварійні ситуації ліквідовувалися в найкоротший термін.

Завдяки розумінню громадян та сприятливим погодним умовам, вдалося заощадити 15% природного газу, порівняно з минулим періодом. Бюджетні ж установи в цілому по країні зекономили 7%. Наразі уже розпочато наповнення газосховищ на опалювальний сезон 2016-2017.

Однак, саме «питання газу» і надалі залишається найболючішим.

Довідково: Загальна заборгованість Чернігівщини перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ становить понад 140 мільйонів гривень.

Основні причини, що не дозволяють підприємствам розрахуватися:

— несплата за послуги споживачами — 192,5 мільйонів (без урахування пільг та субсидії;

— невідшкодована різниця у тарифах для населення — 18,6 мільйонів, для бюджетних установ — 41,4 мільйони.

Читати також: Обласна влада шукає шляхи вирішення проблеми з постачанням гарячої води

Значну увагу було приділено і перебігу децентралізації в регіонах. Як зазначив В’ячеслав Негода, найближчим часом в областях відновлять роботу Офіси реформ та, можливо, з’являться Агенції регіонального розвитку. Поки питання організації роботи цих структур опрацьовується. Також у 16 регіонах в голови ОДА отримають заступників з зазначених питань.

Читати також: Реформа місцевого самоврядування: як створити дійсно спроможні громади


Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю ОДА