back

Голова облдержадміністрації відвідав Чернігівську районну лікарню

20-04-2011 | 11:37

Задовільною назвав систему організації надання медичної допомоги у Чернігівському районі голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час відвідування центральної районної лікарні в рамках виїзного дня-приймальні.

Володимир Хоменко вручив ключі від автомобілю завідувачу відділенням сімейної медицини поліклініки райлікарні та паспорти від 6 велосипедів завідуючим фельдшерсько-акушерськими пунктами.

Висловивши подяку працівникам лікарні за нелегку, але таку потрібну роботу, керівник області зауважив, що попереду – виконання важливих завдань по реформуванню системи медичної галузі згідно з «Програмою економічних реформ Президента України Віктора Януковича на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава».

Для цього в області опрацьовується ідея реформування медичної галузі зокрема, шляхом створення госпітальних округів. Головною метою саме такої реорганізації є наближення медичної допомоги до населення, насамперед сільської місцевості, та поліпшення якості її надання висококваліфікованими спеціалістами. І першим в області буде створено Чернігівський госпітальний округ.

Звертаючись до медичного персоналу районної лікарні, Володимир Хоменко підкреслив: основне завдання медицини – працювати не лише на діагностування захворювань на ранній стадії, а, передусім, на їх упередження.

Він також наголосив на тому, що спільні зусилля влади та депутатів обласної ради спрямовані на покращення матеріально-технічного стану всієї медичної галузі області – це і забезпечення районних лікарень та ФАПів санітарним транспортом, і наповнення лікувальних закладів сучасним устаткуванням і багато іншого.

Голова облдержадміністрації оглянув відремонтований харчоблок, кабінет ультразвукової діагностики, стоматологічні кабінети, операційну в хірургічному відділенні та вручив старшій медсестрі паспорт на нову сучасну сухожарову шафу для операційного блоку.

Довідка.

Лікарня має стаціонар на 360 ліжок, до складу якого входять: терапевтичне, інфекційне, хірургічне, травматологічне, пологове та інші відділення. Радіус обслуговування понад 65 км.

Приписна дільниця включає 25 фельдшерсько-акушерських та фельдшерських пунктів, всього обслуговуючого населення 17690 чоловік, в тому числі 2201 дітей до 14 років, з них 147 дітей до року. З числа проживаючих на дільниці обслуговування – 1517 ветеранів Великої Вітчизняної війни; 587 жителів мають статус постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС.

До складу ЦРЛ входять також стоматологічне відділення із зубопротезною лабораторією, відділення швидкої та невідкладної медичної допомоги, централізована бухгалтерія, харчоблок, господарські приміщення.

Зміцнення матеріально – технічної бази медичних закладів району впродовж останніх двох років йде по двох основних напрямках: за рахунок бюджетного фінансування та залучення коштів.

За рахунок коштів районного бюджету проведені поточні ремонти відділень ЦРЛ, ремонт котельні, вентиляції харчоблоку, придбано паровий медичний стерилізатор.

За державні кошти, в порядку централізованого забезпечення, в район надійшов комплекс рентгенівської діагностики, електрокардіограф, комплекс анестезіологічно-реанімаційний, апарат штучної вентиляції легень, система ультразвукова діагностична та електрокардіограф трьохканальний Юкард-100. Всього протягом 2009 – 2010 років район отримав медичного обладнення на суму 722,5 тис.грн.

По обласній програмі забезпечення санітарними автомобілями закладів охорони здоров’я сільської місцевості для Мохнатинської сімейної амбулаторії отримано новий санітарний автомобіль ВАЗ.

В центральній районній лікарні власними силами перекрито покрівлю гаражів, виконаний поточний ремонт котельні, проведено заміну 50 метрів труб опалення, проведена теплоізоляція холу стаціонарного корпусу, встановлені металопластикові вікна та двері.

За спонсорські кошти придбано інкубатор інтенсивної терапії для новонароджених, операційний лапароскоп та 2 сучасні стоматологічні установки,а також електрокардіограф, загальною вартістю біля 400 тисяч грн.

В 2009 році закінчено будівництво нового приміщення Старобілоуського фельдшерсько-акушерського пункту, а також проведено встановлення автономної газової котельні в Олишівській дільничній лікарні, що дозволило зекономити споживання енергоносіїв більше, ніж в 3 рази.



















Прес-служба облдержадміністрації