back

Підготовка об’єктів гуманітарної сфери до роботи в осінньо-зимовий період – на постійному контролі

29-07-2010 | 11:59

Питання організованого початку нового 2010-2011 навчального року та підготовки навчально-виховних закладів, установ культури та охорони здоров’я області до роботи в осінньо-зимовий період розглянули учасники селекторної наради, яку 28 липня провів в.о. голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

У заході також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, керівники та представники обласних управлінь, райдержадміністрацій і міських рад.

Як повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, на сьогоднішній день в регіоні підготовлені до нового навчального року 67% навчальних закладів.

Одним з пріоритетних напрямків у підготовчій роботі є запровадження та використання енергоефективних технологій, зокрема, встановлення в закладах гуманітарної сфери високоефективних котлів, проведення інших енергозберігаючих заходів, таких як ремонт покрівель, заміна вікон, приведення в належний технічний стан систем теплопостачання та інші.

Як було зазначено, в області також триває робота по заготівлі палива.

Звертаючись до учасників наради, Віктор Тканко наголосив на обов’язковому виконанні санітарно-гігієнічних норм в навчально-виховних закладах області, особливу увагу він звернув на підготовку їдалень, навчальних кабінетів, спальних корпусів та санвузлів. Віктор Миколайович зазначив, що всі існуючі на сьогоднішній день недоліки необхідно усунути до початку навчального року, аби ніщо не загрожувало здоров’ю дітей під час навчально-виховного процесу.

За інформацією управління охорони здоров’я облдержадміністрації, в області проводяться капітальні ремонти закладів охорони здоров’я. Станом на 23 липня поточного року відремонтовано від запланованих обсягів: 28,9% мереж холодного водопостачання, 19,8% - гарячого водопостачання, 24,6% каналізаційних мереж, 11,8% внутрішніх теплових мереж.

У галузі культури відремонтовано 482 (49%) будівлі, пічним опаленням обладнаний 531 заклад, окремі котельні мають 233 (44%) приміщення, загальні – 103. Із 233 котелень не готові до опалювального сезону 20 (9%).

У ході аналізу та обговорення стану справ, Станіслав Прокопенко зауважив, що в області проведена значна робота по підготовці закладів гуманітарної сфери до осінньо-зимового періоду, проте існує багато проблем та питань, які потребують негайного втручання як з боку органів виконавчої влади, так і керівників закладів.

„Вже сьогодні необхідно знаходити можливості щодо ремонту дахів, котельного господарства і систем опалення, віконних блоків та прискорити процедуру закупівлі та завезення палива,” – зазначив Станіслав Миколайович.

Він також звернув увагу учасників наради на той факт, що хоча всі райони перебувають в однакових умовах, проте лише там, де керівники органів влади, закладів та установ відповідально ставляться до своїх обов’язків, працюють на випередження ситуації, уміло консолідують зусилля, – там є позитивний результат.

Підсумовуючи результати наради, Станіслав Прокопенко доручив керівникам районів, закладів і установ гуманітарної сфери максимально активізувати роботу по обговорених напрямках для забезпечення належної підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, начальникам обласних управлінь – тримати ці питання на постійному контролі, та нагадав про персональну відповідальність кожного керівника за вирішення поставлених завдань.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації