back

Соціальний захист сімей мобілізованих та переселенців контролюється особисто головою облдержадміністрації

02-07-2014 | 12:47

Мобілізовані до Збройних Сил України жителі області продовжують виконувати свої обов’язки по захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Згідно з дорученням голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка, працівники соціальних служб області відвідують родини, що залишилися без надійної опори. За результатами відвідання більше ніж 2300 родин з’ясовано, що питань, які стосуються всіх видів соціальних виплат, майже не виникає: усі, кому вони надаються, отримують їх вчасно і у повному обсязі.

Більшість проблем стосуються питань забезпечення мобілізованих одягом, харчуванням, засобами індивідуального захисту, повернення мобілізованих, які перебувають у військових частинах понад 45 днів, поліпшення матеріального становища їхніх родин, вирішення питань кредитних зобов’язань, а також допомоги по господарству у заготівлі дров, сіна, випасу худоби тощо.

Усі виявлені проблемні питання доводяться до відома голів райдержадміністрацій та голів сільських рад з метою їх найскорішого вирішення. Робота триває.

Як підкреслив під час наради з головами райдержадміністрацій очільник області, прямий обов’язок керівника району – взяти під особистий контроль кожну родину, годувальник якої виконує військовий обов’язок на Сході країни та надати всю необхідну допомогу.

На Чернігівщину прибуло 652 людини із Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Луганської та Донецької областей. Їм надається допомога в розселенні, працевлаштуванні, отриманні соціальних виплат, лікуванні, влаштуванні дітей до дитячих садків, шкіл і вищих навчальних закладів.

«Масове переселення людей з Криму і східних областей – це нова і незвична ситуація для країни. Маємо узгодити дії всіх структурних підрозділів, що займаються питаннями переселенців, щоб вивчити їх нагальні проблеми і максимально сприяти їх вирішенню», - наголошує Володимир Івашко.

Прес-служба облдержадміністрації