back

Проєкт «Відновлення» для родин ветеранів: етап психоемоційного розвантаження

07-02-2024 | 10:42

Днями 10 родин демобілізованих ветеранів, які беруть участь у проєкті «Відновлення» відвідали чергову активність. Цього разу дорослі і діти день провели у парку природи «Беремицьке».

За програмою: відпочинок, психоемоційне розвантаження, налагодження спілкування з близькими. У максимально комфортному середовищі єднання з природою з учасниками проєкту працювали психологи та капелан.

«Позитивні емоції – це те, чого так бракує. Дякуємо за можливість відволіктися», – зауважує учасниця проєкту пані Вікторія.

«Це була чудова пригода. Нам було комфортно та безпечно завдяки сервісу та організації. Окрім відпочинку, знайшли для себе друзів», - ділиться одна з родин.

Проєкт реалізується у партнерстві з благодійним фондом «Карітас Чернігів» та за сприяння Центру ветеранів війни, Чернігівського районного та міського  ТЦК та СП, а також Агенції регіонального розвитку.

«Ми ставили за мету ресоціалізацію ветеранів. Проте, хочу зазначити, що родини, які беруть участь в проєкті, в більшості своїй є прикладом того, яке значення має підтримка сімʼї, яка культура стосунків є цінною в парах, між батьками і дітьми, - резюмує експертка проєкту, психологиня Інна Чистенко. - Важливим є популяризація та підвищення обізнаності щодо психологічної підтримки та доступних сервісів психологічної допомоги; навчання технікам самодопомоги. Ця зустріч була присвячена викликам, які мала і має кожна родина».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації