back

У межах другого етапу проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» відбулись змагання серед учнів Іванівського ліцею

06-02-2024 | 10:20

Другий етап реалізації ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» у Чернігівському районі стартував учора, 5 лютого. В Іванівському ліцеї відбулись змагання з волейболу.

Як зазначила голова Іванівської ТГ Олена Швидка, освітній заклад зазнав пошкоджень під час бойових дій на території області. Проте навчання тут вдалося відновити  вже у вересні 2022 року.

«Після деокупації – це найперші великі змагання в школі. Це дуже важливо для нашої спільної згуртованості. Хотілось би більше таких змагань між школами для того, щоб діти мали змогу більше спілкуватися і знаходити нових друзів».

Основне завдання Всеукраїнських шкільних ліг – залучити якнайбільшу кількість дітей до фізичної активності та спорту.

«Такі змагання дуже актуальні саме зараз, коли країна бореться у жорстокій війні. Ми маємо зробити все, щоб наша нація була здоровою. Адже здорова нація – це те, що робить країну успішною. Відкривати другий етап змагань «Пліч-о-пліч» саме у цьому закладі символічно для мене. Я був тут у квітні 2022 року і бачив у якому стані знаходилась школа. Важливо, що школа відновилась і діти мають можливість розвиватись та навчатись офлайн», – наголосив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Перший (шкільний) етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!» відбувся у грудні 2023 – січні 2024 року. У змаганнях з чотирьох видів спорту (баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування) взяли участь учні 208 шкіл із 55 громад області. Найпопулярнішим є волейбол.

«Перший етап показав, що дітям ці змагання цікаві. Нині ж по всій території України стартував другий етап. Він проводиться між школами на рівні територіальних громад. За його підсумками будуть визначені переможці для участі в районному етапі. Кількість команд для нашої області значна – у другому етапі візьме участь 569», – зазначив начальник обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Денис Закружний.

«Дуже подобається волейбол, на фізкультурі постійно граємо. Не часто приймаю участь у таких заходах, для мене – це перше серйозне змагання. І я цьому дуже радий. Хотілось би звісно перемогти, але головне – участь», – розповів учасник команди "Блискавка" Денис.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації