back

Чернігівщина надає благодійну допомогу Рогатинському району на Івано-Франківщині

08-08-2008 | 17:25

4-5 серпня в.о.голови облдержадміністрації Наталія Білоус, заступник голови облдержадміністрації Олександр Бєльський відвідали Чернівецьку та Івано-Франківську області – регіони, які постраждали від повені.

В Івано-Франківській області Наталія Білоус та Олександр Бєльський зустрілися з головою Рогатинської райдержадміністрації, ознайомилися з масштабами збитків та вивчили потреби населення в с. Козарі, Журавеньки, Букачівці Рогатинського району, які найбільш постраждали від стихійного лиха.

За словами в.о. голови облдержадміністрації Наталії Білоус, 341 сім’я у відвіданих селах, потерпіла від повені, підтоплено 212,62 га. присадибних ділянок, 188 будинків, з них підлягають капітальному ремонту 24. Загальна сума збитків сягає 3122 млн.грн.

Під час зустрічі з головою Рогатинської райдержадміністрації узгоджені напрямки допомоги регіону, запропоновано прийняти дітей з постраждалих сіл на оздоровлення до Чернігівської області в табори відпочинку «Пролісок» Ніжинського району та «Зміна» Чернігівського району.

Наталія Білоус також зазначила, що мешканці регіону дуже потребують продуктів харчування, будівельних матеріалів. Саме тому, як повідомила в.о. голови облдержадміністрації, протягом двох днів буде відправлена колона до Рогатинського району з мукою (40т.), цукром (10т), зерном (70т), продуктами харчування. На це відкликались керівники сільськогосподарських товариств, харчових та переробних підприємств області.

Станом на 07.07.2008 всього від Чернігівської області перераховано коштів на суму 537048 тис. грн., з них:


- 112143 грн. – на Івано-Франківську область;
- 108680 грн. – на Рогатинський район Івано-Франківської області;
- 181900 грн. – на Львівську область;
- 8000 грн. – на Закарпатську область;
- 113260 грн. – на спецрахунок Міністерства праці та соціальної політики України;
- решта – кошти, перераховані на інші благодійні рахунки для постраждалих від повені.

Робота в області по перерахунку благодійних коштів триває.

8 серпня відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, на якій детально розглянуто ситуацію в регіонах, які постраждали від повені і питання надання допомоги.

Як вже повідомлялося, Рогатинський район Івано-Франківської області закріплений за Чернігівською областю.