back

Внаслідок взаємодії влади і бізнесу вдалося не допустити неконтрольованого підвищення цін

18-06-2014 | 11:21

Про це йшлося на нараді голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних відділень центральних органів виконавчої влади в області, під час якої розглянуто питання забезпечення стабільного функціонування споживчого ринку та недопущення необґрунтованого підвищення цін на соціально значимі продовольчі товари.

В ході наради наголошено, що в межах наданих повноважень щодо регулювання цін на них, облдержадміністрацією встановлені граничні рівні торговельних надбавок (до 15%), рентабельності (до 10%), здійснюється декларування зміни оптово-відпускних цін суб’єктами господарювання, які провадять діяльність з виробництва та реалізації продовольчих товарів. Проводяться регулярні ярмаркові заходи з продажу сільськогосподарської продукції та харчових продуктів за цінами виробника.

«Внаслідок взаємодії влади і бізнесу вдалося не допустити неконтрольованого підвищення цін. Ці завдання мають бути пріоритетними для зазначених сторін діалогу і в подальшому», - підкреслив Володимир Івашко.


Прес-служба облдержадміністрації