back

Ініціативи «Партнерство “Відкритий Уряд”» працюватимуть і надалі

18-06-2014 | 09:19

16 червня у Києві відбулось засідання за «круглим столом» на тему «Партнерство “Відкритий Уряд”: який план дій потрібен Україні?».

Захід відкрив Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак. «Ми проводимо цей круглий стіл для обговорення шляхів впровадження принципів відкритого урядування у діяльність органів виконавчої влади. Перед нашим Урядом сьогодні стоїть амбітне завдання – визначити пріоритети реалізації Ініціативи «Партнерство “Відкритий Уряд”». Такі пріоритети мають відповідати очікуванням суспільства і бути націленим на конкретний результат», — сказав Міністр.

Ініта Пауловіча, заступник Постійного представника ПРООН в Україні у своєму виступі підкреслила важливість розроблення якісного плану заходів з реалізації Ініціативи та його належного впровадження: «Важливо, щоб розроблений план не був покладений на полицю, а став реальним інструментом зміни у житті громадян», — зауважила пані Ініта.

Представниками інститутів громадянського суспільства були надані пропозиції щодо реалізації Ініціативи «Партнерство “Відкритий Уряд”» у наступні роки.

Зокрема, проект плану заходів буде посилено питаннями забезпечення доступу до публічної інформації та протидії корупції.

На засіданні за «круглим столом» було підбито підсумки серії публічних консультацій з громадськістю, проведених для обговорення проекту плану заходів з реалізації Ініціативи «Партнерство “Відкритий Уряд”».

Попередні зустрічі з громадськістю вже відбулися за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у містах Львові, Херсоні та Дніпропетровську. Крім того, представники громадськості мали можливість взяти участь в он-лайн обговоренні цього документу.

За результатами обговорення проект плану заходів буде доопрацьований робочою групою, створеною в Секретаріаті Кабінету Міністрів, за участю заінтересованих представників інститутів громадянського суспільства. Після доопрацювання він буде внесений в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України.

До роботи круглого столу долучилась делегація з представників громадських організацій Чернігова.



Департаменті інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА