back

Ведеться будівництво центру гемодіалізу

18-06-2010 | 17:33

За сприяння голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка на території Чернігівської міської лікарні №3 ведуться роботи по будівництву центру гемодіалізу, введення в дію якого дасть можливість надання людям із захворюванням нирок високоякісної медичної допомоги.

Проект реалізується обласною державною адміністрацією спільно з ООО "Фрезеніус Медікал Кер Украина".

Сьогодні з ходом будівельних робіт ознайомився заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко. За його словами, темпи будівництва досить високі, а отже за умови їх подальшого збереження дуже скоро центр гемодіалізу прийме перших пацієнтів.

Довідка. В області щорічно методом гемодіалізу лікується понад 100 хворих, які тричі на тиждень приїжджають з міст та районів області на сеанси лікування. До 2009 року відділення гемодіалізу функціонувало тільки в обласній лікарні на 12 діалізних апаратів у 3-4 зміни, тобто, з перевантаженням.

З метою наближення спеціалізованої медичної допомоги до мешканців віддалених районів області у 2009 році відкрито відділення гемодіалізу для хворих з нирковою недостатністю м.Прилуки та п’яти південних районів області. Протягом року роботи відділення кількість хворих з південних районів області, які отримують гемодіаліз, збільшилася вдвічі.

На даний час в області лікування гемодіалізом отримують всього 95 хворих: 83 – в умовах обласної лікарні та 12 – на базі Прилуцької ЦМЛ.

При режимі роботи діалізної апаратури обласної лікарні в 3 – 4 зміни, лікуванням може бути забезпечено лише 84 хворих. З 83 хворих, що на даний час отримують лікування в умовах обласної лікарні, 41 – мешканці м. Чернігова.

Тому, для покращання надання медичної допомоги хворим на ниркову недостатність, які потребують лікування методом - гемодіалізу, постало питання відкриття діалізного центру «Фрезеніус Медікал Кер Україна» в м. Чернігові. Даний проект – другий по Україні, але будівництво та відкриття діалізного центру «Фрезеніус Медікал Кер Україна» в Чернігові відбуватиметься вперше в країні.

Прес-служба облдержадміністрації