back

Низку питань, ініційованих облдержадміністрацією, розглянуто та затверджено на черговій сесії обласної ради

17-06-2014 | 16:37

17 червня відбулася двадцята сесія обласної ради шостого скликання, на якій затверджено ряд питань, ініційованих обласною державною адміністрацією.

Зокрема, депутати обласної ради затвердили Програму охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, основною метою якої є створення умов для забезпечення екологічної безпеки, охорони навколишнього природного середовища та поліпшення його стану, реалізація ефективної природоохоронної політики на обласному рівні.

З метою розширення мережі об’єктів і територій природно-заповідного фонду області, збереження та відтворення цінних природних комплексів, генофонду рослинного і тваринного світу, депутати проголосували за створення нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, таких як:

- лісовий заказник місцевого значення «Конторщина» площею 321 га (Козелецький район);

- лісовий заказник місцевого значення «Прибори» площею 71 га. (Козелецькй район).

- лісовий заказник місцевого значення «Лисенки» площею 26,2 га (Корюківський район);

- гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення «Болото Кораблище», площею 10,0 га (Ріпкинський р-н біля с. Малий Зліїв);

- ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Дерева садиби П.Г.Березовського», площею 0,05 га в с. Старий Білоус Чернігівського району;

- лісовий заказник місцевого значення «Олишівська дача» площею 533 га (Чернігівський район).

Рішенням сесії створено комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради та призначено на посаду його керівника депутата обласної ради Анатолія Мороза. Створення закладу регламентовано законами України "Про місцеве самоврядування в Україні" та "Про природно-заповідний фонд України" та обумовлено необхідністю створення природоохоронного рекреаційного об'єкта регіонального значення, забезпечення умов для організованого відпочинку населення, збереження природних комплексів та об'єктів у природному стані.

Також народні обранці затвердили звіт про виконання обласного бюджету за I квартал 2014 року та внесли зміни до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року ,,Про обласний бюджет на 2014 рік”; прийняли Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо нестачі коштів у місцевих бюджетах Чернігівської області, яке було ініційоване на президії обласної ради і підготовлено Департаментом фінансів облдержадміністрації спільно з постійною комісією обласної ради з питань бюджету та фінансів. Окрім того, прийнято Звернення до парламенту і уряду України щодо врегулювання питань, пов’язаних із затримкою проходження платежів в органах Державного казначейства та можливості обслуговування бюджетних установ через рахунки державних банків.

Депутати обласної ради погодили ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2014 рік, розглянули і затвердили блок питань щодо управління комунальною власністю, кадрових призначень, а також внесли зміни до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2011-2015 роки «Веселкове літо».

Депутати заслухали та взяли до відома інформацію в.о. начальника управління МВС України в Чернігівській області Олега Демченка про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності органів внутрішніх справ на території області.



Прес-служба облдержадміністрації