back

Костянтин Лубенцов взяв участь у Всеукраїнському дні поля

16-06-2014 | 09:00

Днями заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Костянтин Лубенцов та директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Савченко взяли участь у заході, присвяченому Всеукраїнському дню поля. Захід проводився на базі Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування виробництва ім. Л. Погорілого у Васильківському районі Київської області.

Метою проведення Всеукраїнського дня поля є розповсюдження новітніх техніко-технологічних рішень збирання врожаю та залучення сільгосптоваровиробників до широкого використання сучасних технологій, техніки і досягнень науки в агропромисловому комплексі України.

Відкриваючи захід, Міністр агропромислової політики та продовольства України Ігор Швайка відмітив: «Я вдячний усім аграріям, які працюють на землі і дотримуються українських традицій. Саме завдяки Вашим працелюбним рукам ми будемо продовжувати піднімати аграрний сектор і українське село. Такі завдання поставив перед Урядом і Міністерством український народ. У цьому році, не дивлячись на усі труднощі, аграрний сектор показує добрий результат у розвитку сільськогосподарського виробництва. Ми разом з Вами по праву можемо пишатися славною Україною та її працелюбними людьми».

У заході взяли участь близько 80-ти організацій, серед яких 35 заводів-виробників і постачальників сільськогосподарської техніки, 9 науково-дослідних установ. У цілому, на виставці було представлено понад 60 зразків новітньої сільськогосподарської техніки вітчизняного та іноземного виробництва.

Костянтин Лубенцов та Олександр Савченко разом із іншими учасниками Всеукраїнського дня поля ознайомились з інноваційними розробками науково-дослідних установ та експозиціями сільськогосподарської техніки, оглянули демонстраційні полігони впровадження наукових розробок УкрНДІПВТ ім. Л. Погорелого.



За інформацією
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації