back

В області готуються до відзначення державного свята та вшанування пам’яті жертв війни

16-06-2014 | 17:41

В області триває підготовка до відзначення в області 18-ї річниці Конституції України. Про те, які заходи передбачено провести з цієї нагоди на Чернігівщині, йшлося на нараді, яку 16 червня провів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман.

За інформацією керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, основні святкування розпочнуться 27 червня урочистостями та концертом, що відбудуться в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

З нагоди відзначення Дня Конституції України в Державному архіві Чернігівської області експонуватиметься фотодокументальна виставка «Основний Закон України — від імені українського народу». Також у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації заплановано проведення тематичної зустрічі та книжкової виставки «Конституція – основний Закон України».

В усіх бібліотечних закладах Чернігівщини розгорнуться тематичні книжково-ілюстративні виставки, а в закладах культури, відпочинку та оздоровлення учнівської (студентської) молоді, пришкільних таборах, центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, а також у клубах відпочинку за місцем проживання пройдуть тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру, спрямовані на виховання поваги до Конституції України, формування правової культури, отримання знань про конституційні права, свободи та обов’язки, історію вітчизняного конституційного права.

Окрім цього, з нагоди Дня Конституції України в усіх районах та населених пунктах області за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, діячів науки і культури заплановано проведення урочистостей.

Під час наради також було розглянуто питання підготовки в області тематичного заходу, приуроченого до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Як зазначалося, 22 червня за участю керівництва області, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, обласної ради, Чернігівського міськвиконкому, ветеранів війни, представників громадськості у м. Чернігові відбудеться церемонія покладання квітів до могил загиблих воїнів у сквері ім. М. М. Попудренка та Невідомого солдата на Меморіалі Слави, що на Болдиній горі.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації