back

Найстарішій мешканці Семенівського району виповнилося 110 років

01-07-2010 | 17:19

1 липня, найстаріша мешканка Семенівського району Христина Аврамівна Нагорна із с. Жадове приймала привітання з нагоди свого ювілейного дня народження – їй виповнилося 110 років! Привітати з визначною датою довгожительку приїхали заступник голови - керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації М. І. Стрілець та голова районної державної адміністрації С. В. Євменов, які вручили їй квіти та подарунки, побажали міцного здоров’я та всіляких гараздів. М. І. Стрілець передав Христині Аврамівні привітання з нагоди 110-річчя від Президента України В.Ф. Януковича.

Х. А. Нагорна радо зустріла гостей, дякуючи за виявлену до неї увагу та шанобливе ставлення. Із задоволенням спілкувалась з гостями і навіть давала мудрі поради, побажала миру і злагоди країні, а всім людям – міцного здоров’я. Адже вона знає, який це неоціненний скарб, і сама допомагає людям зцілитися від хвороб за допомогою народної медицини. Взагалі про Христину Аврамівну можна сказати, що вона – невичерпне джерело людської мудрості.

Не дивлячись на свій поважний вік, Христина Аврамівна має світлий розум та чудову пам’ять, тільки от скаржиться на те, що болять ноги, і це не дозволяє їй вільно рухатися. Пересувається вона за допомогою стільчика, на який опирається руками. Але це зовсім не заважає їй потроху клопотатися по господарству. Вона сама ще може приготувати собі страву, серпом нажати кроликам трави, нагодувати курей. І саме працю вважає одним з головних чинників свого довголіття.

Олена Зволь