back

Зустріч голови облдержадміністрації Володимира Хоменка з керівниками провідних підприємств області

17-06-2010 | 15:08

Ситуацію у промисловому комплексі області та перспективи його розвитку з урахуванням положень Програми економічних реформ на 2010-2014 роки розглянуто на зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Хоменка з керівниками провідних підприємств області.

На початку засідання голова облдержадміністрації озвучив основні напрямки запропонованих Президентом України економічних реформ, виконання яких дасть можливість регіонам запрацювати на повну потужність.

В цьому контексті керівник області запропонував присутнім відпрацювати дієву систему стосунків з обласною державною адміністрацією для внесення пропозицій та вирішення питань, оскільки, за словами Глави держави, економічні реформи неможливо буде здійснити без урахування пропозицій та особливостей кожного регіону.

І оскільки зустріч проходила у режимі «круглого стола» кожен з присутніх підприємців області мав змогу поділитися наболілими проблемами, які в тій чи іншій мірі заважають стабільній роботі. Піднімалися проблеми різного рівня і різної компетенції: від складнощів з поверненням ПДВ і надмірного контролю за діями підприємства до системи оподаткування і труднощів при отриманні різного роду дозволів. Чимало проблем і у сфері сільськогосподарського підприємництва і головна — недосконале законодавство.

Також підприємці області запропонували чимало нових ідей, які суттєво полегшать життя бізнесу, а відтак дадуть можливість динамічно розвиватися регіону.

Як зазначив Володимир Хоменко, усі пропозиції будуть враховані, а проблемні питання розглянуті на робочих засіданнях комісій та колегій обласної державної адміністрації, що дасть змогу прискорити їх вирішення. У подальшому такі зустрічі з керівниками підприємств стануть регулярними.

Прес-служба облдержадміністрації