back

Вітання голови облдержадміністрації Володимира Хоменка учасникам Х міжнародного фестивалю „Коровель-2010”

17-07-2010 | 09:37

Вже вдесяте нас усіх збирає історичне, гостинне урочище Коровель на Х міжнародний фестиваль слов’яно-варязької культури та історичного фехтування.

Ми раді вітати наших гостей: клуби історичного фехтування та реконструкції Бреста, Гомеля та Мінська Республіки Білорусь; Брянська та Волгограду Російської Федерації; членів обласних федерацій історичного фехтування зі всієї України.

Програма Фестивалю містить не тільки бойові та давньоруські забави, а й наукову складову. З 1998 року працює Шестовицька Міжнародна археологічна експедиція, метою якої є дослідження комплексу археологічних пам’яток кінця ІХ – першої половини ХІІІ століть.

Археологічне містечко, де працюють студенти-волонтери, завжди цікавило коровельців. Адже завдяки цим розкопкам і організувався фестиваль, на який з’їжджаються люди, які окрім цікавості історією намагаються відродити славетні часи князя Олега та Володимира Мономаха в турнірних боях, історичних костюмах, піснях, танцях і побуті.

Без перебільшення Міжнародний фестиваль слов’яно-варязької культури та історичного фехтування «Коровель» є гордістю Чернігівщини. Саме на місці найбільшого у Центральній Європі середньовічного варязького поселення ми можемо об’єднатися та відчути дух давнини, атмосферу Київської Русі, дізнатися особливості нашої історії.

Цей Фестиваль є уособленням бойової та творчої краси, мужності та винахідливості наших предків, морально-етичних та культурних цінностей слов’янського народу. Це взірець патріотичного виховання молоді, наших дітей та навіть вже дорослих людей, які потрапивши сюди раз, вертаються знову і знову.

Бажаю фортуни на бойовому ристалищі, благосклонних муз для міністрелів, влучності лучникам, гарної погоди та здоров’я Вам усім!

Голова обласної державної адміністрації                 Володимир Хоменко