back

Засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації

01-07-2010 | 17:03

Згідно з планом роботи 01.07.2010 року відбулось засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка.

Учасники засідання обговорили: стан реалізації доручення голови облдержадміністрації щодо виконання прогнозованих показників по влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу впродовж поточного року в області; забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Краснохутірській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ст. відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та інші питання.

У засіданні взяли участь представники органів місцевої виконавчої влади, внутрішніх справ, обласних установ, громадських організацій.

Особливу увагу члени координаційної ради приділили питанням влаштування в області дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання. Це усиновлення, опіка, піклування, розширення мережі прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, необхідно підвищити рівень відповідальності керівників райдержадміністрацій щодо вирішення питань здійснення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усунути формальний підхід в реалізації їх законних прав та інтересів, за кожною цифрою необхідно бачити шляхи розв’язання проблем конкретної дитини.

За результатами засідання органам виконавчої влади та відповідним службам дані доручення стосовно покращення ситуації з вищезазначених питань в області в цілому та окремих районах.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації