back

Депутати обласної ради погодили порядок денний чергової сесії

12-06-2014 | 15:49

12 червня відбулися засідання президії та постійних комісій обласної ради, на яких депутати розглянули питання порядку денного двадцятої сесії обласної ради, що скликається 17 червня 2014 року.

Провів засідання президії голова обласної ради Микола Звєрєв. В її роботі також взяв участь заступник голови-керівник апарату обласної держадміністрації Сергій Журман, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради, очільники структурних підрозділів ОДА, представники засобів масової інформації.

Першими на президії були розглянуті проекти рішень «Про звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2014 року» та «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30 січня 2014 року «Про обласний бюджет на 2014 рік», які після обговорення було вирішено внести на затвердження сесії.

Одночасно народні обранці погодилися заслухати на пленарному засіданні «Інформацію керівника управління МВС України в Чернігівській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності органів внутрішніх справ на території області», яка внесена на розгляд відповідно до пункту 36 частини 1 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Обласною державною адміністрацією до порядку денного було запропоновано питання «Про обласну Програму створення регіональної системи опрацювання звернень до органів виконавчої влади на 2014 та 2015 роки», проте президія вирішила зняти його з обговорення сесії. Причина – дефіцит фінансування.

Виникли питання і щодо наступного проекту рішення - «Про Програму охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки». Як виявилося, цю програму повинні підкріпити ще два проекти рішень обласної ради –«Про затвердження переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2014 рік» та «Про затвердження додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2014 рік». Однак, розробники поки що не надали їх на розгляд президії. Проте її члени дійшли згоди винести дане питання на розсуд всього депутатського корпусу обласної ради.

Члени президії також погодили і внесення в порядок денний чергової сесії проект рішення «Про створення комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина». Прийняття цього рішення обумовлено необхідністю створення природоохоронного рекреаційного об'єкта регіонального значення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», забезпечення умов для організованого відпочинку населення, збереження природних комплексів та об'єктів у природному стані. Як зазначив на президії голова обласної ради, з прийняттям на сесії цього рішення врешті-решт буде припинено «дерибан» лісопарку і поставлено крапку у цій довгостроковій для міста на Десні проблемі.

Зазначимо, що на додаток до вищезгаданого проекту рішення на пленарному засіданні планується розглянути і питання «Про клопотання до Чернігівської міської ради щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Порушене клопотання стосується відведення земельних ділянок орієнтовною площею 168,7 га із земель запасу комунальної власності територіальної громади м. Чернігова для функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» з подальшою передачею зазначених земельних ділянок до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Даним рішенням також рекомендується Чернігівській міській раді протягом 2014 року утриматися від прийняття рішень щодо передачі у приватну власність, надання в оренду та зміни цільового призначення земельних ділянок в межах територій лісопарку «Ялівщина».

Члени президії також погодили включити до порядку денного двадцятої сесії обласної ради блок питань щодо управління комунальною власністю та кадрових призначень.

Окрім того, народні обранці внесли на розгляд пленарного засідання проекти рішень:

- «Про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальному підприємству «Облсвітло» Чернігівської обласної ради»;

- «Про передачу повноважень щодо управління комунальним комерційним підприємством «Облавтосервіс» Чернігівської обласної ради»;

- «Про розширення мережі природно-заповідного фонду Чернігівської області»;

- «Про погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2014 рік»;

- «Про розподіл орендної плати для комунального підприємства «Діловий центр» Чернігівської обласної ради»;

- «Про встановлення зменшеного розміру орендної плати комунальному підприємству «Консалтинговий центр «Сіверщина» Чернігівської обласної ради»;

- «Про встановлення зменшеного розміру орендної плати Українському державному підприємству поштового зв'язку «Укрпошта» тощо.

В порядок денний чергового пленарного засідання будуть внесені депутатські запити від депутатів щодо фінансування заходів по відзначенню 120-ї річниці від дня народження О.П.Довженка та стосовно фінансування виконаних будівельних робіт по Менській центральній лікарні (шатровий дах та реконструкція покрівлі).

Також на черговому пленарному засіданні планується заслухати відповіді про результати розгляду депутатських запитів, внесених на дев’ятнадцятій сесії обласної ради шостого скликання.

Після завершення засідання президії депутати обговорили окремі питання своєї діяльності у фракціях, а потім взяли участь у робочих засіданнях постійних комісій, на яких розглянули власні планові питання, обговорили проекти сесійних рішень та внесли до них конкретні зауваження і пропозиції, а також прийняли низку рекомендацій з цілого ряду проблемних питань, які будуть направлені для вжиття заходів в органи представницької та виконавчої влади області.


За матеріалами сайту Чернігівської обласної ради