back

День партизан і підпільників у Брянську

01-07-2010 | 15:17

28-30 червня ц.р. делегація від Чернігівської області на чолі із заступником голови облдержадміністрації Віктором Тканком взяла участь у заходах з нагоди першого відзначення на Брянщині Дня партизан і підпільників. Нашу ветеранську громадськість представляли учасники партизанського руху І.І.Кучма та В.М.Шевченко. А делегація журналістів обласних електронних і друкованих ЗМІ взяла участь у прес-турі Брянщиною, організованому Комітетом у справах преси, телерадіомовлення і засобів масових комунікацій з нагоди заходів до цієї події для представників ЗМІ прикордонних областей.

Власне, святкові заходи адміністрація Брянської області розпочала ще 26 червня ц.р. біля Монументу Дружби в Сеньківці проведенням міжнародної зустрічі партизан і підпільників.

У Брянську вечором 28 червня відбулась урочиста церемонія відкриття стели на честь присвоєння звання «Місто воїнської слави» місту Брянську на площі Воїнської Слави біля Кургану Безсмертя.

Уранці 29 червня Віктор Тканко, ветерани партизанського руху, журналісти взяли участь у покладанні вінків і квітів до вічного вогню біля пам’ятника воїнам і партизанам. На території меморіального комплексу «Партизанська поляна» відбувся велелюдний урочистий мітинг «І нехай покоління знають», під час якого від партизанів Чернігівщини виступив І.І.Кучма, а В.Тканко разом з керівниками понад 20 областей Росії, України, Білорусі передав Брянщині землю з місць боїв на Чернігівщині. Для членів офіційних делегацій на місці стоянки партизанського загону імені Виноградова відбулось театралізоване дійство «У Брянському лісі - тиша …»

30 червня ветерани, журналісти Чернігівської і Гомельської областей відвідали сільгосппідприємство, яке займається вирощуванням женьшеню в Унечському районі Брянщини.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації