back

Костянтин Лубенцов відвідав з робочою поїздкою Козелецький та Бобровицький райони

11-06-2014 | 16:56

11 червня заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов здійснив робочу поїздку до Козелецького та Бобровицького районів, де відвідав агропромислові господарства та підприємства харчової і переробної промисловості.

У Козелецькому районі Костянтин Лубенцов ознайомився з господарською діяльністю ДП «Чайка» Філії «Чемер». Це багатогалузеве високорозвинуте агропромислове господарство. Нові форми та методи господарювання, застосування сучасних технологій у рослинництві і тваринництві дають можливість господарству бути рентабельним і посідати передові позиції в районі і області.

Підприємство спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарських культур в поєднанні з тваринництвом, переробці сільськогосподарської продукції власного виробництва. Господарство орендує землі на території двох районів – Козелецького і Носівського.

За 5 місяців 2014 року вироблено ВРХ в живій вазі – 47,1 тонн, свиней – 310,4 тонн, молока – 896,1 тонн. Використовуючи свою власну сировину підприємство виготовляє 25 найменувань ковбасних та м’ясних виробів.

Перебуваючи на Козелеччині, заступник голови облдержадміністрації також оглянув підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ «Форнетті Україна», яке є найбільшим виробником в Україні пиріжків та тістечок глибокої заморозки. Якість продуктів, з яких виготовляють випічку, перевіряють європейські експерти і вона відповідає декільком міжнародним, визнаним у всьому світі стандартам.

Свою продукцію ТОВ «Форнетті Україна» постачає в усі регіони України, а також в Російську Федерацію, Молдову і Азербайджан.

У рамках робочої поїздки до Бобровицького району, Костянтин Лубенцов ознайомився з господарською діяльністю ТОВ «Земля і Воля», оглянув потужності підприємства та термінал по зберіганню безводного аміаку.

Керівництво підприємства розповіло, що агропромислове господарство є багатогалузевим та високорозвинутим. Щороку значні суми капіталовкладень направляються на впровадження нових технологій виробництва, зберігання, переробки сільгоспкультур, підвищення культури землеробства і тваринництва.

У господарстві діє сучасний елеватор з металевих силосів для зберігання зерна на 210 тис. тонн. Побудовано та введено в дію першу в області лабораторію по вирощуванню трихограми, термінал по зберіганню рідкого безводного аміаку, а також сім кілометрів залізничної гілки.

Нові форми та методи господарювання, застосування сучасних технологій у рослинництві і тваринництві дають можливість господарству бути рентабельним і посідати передові позиції не тільки в районі і області, а і в Україні.

Костянтин Лубенцов відвідав також АТ «Бобровицький молокозавод», який спеціалізується на виробництві цільномолочної продукції, сухого молока та масла вершкового. Заготівлю молока молокозавод здійснює в 14 районах Чернігівщини, а також у Київській та Сумській областях.

На сьогодні проблемним питанням для підприємства є функціонування комплексу очисних споруд, які потребують проведення комплексу організаційно – технічних заходів з реконструкції.

Також заступник голови облдержадміністрації побував на виробництві безалкогольних напоїв ТОВ «Адам Компані». Підприємство виробляє 14 видів безалкогольних напоїв, а постачає свою продукцію крім України, ще у Росію, Польщу, Литву та Молдову. Особливістю виробництва ТОВ «Адам Компані» є те, що безалкогольні напої тут виготовляються виключно на натуральній сировині - цукровому сиропі, ефірних оліях, ексклюзивних настоянках з трав, ягід та фруктів. Висока якість продукції підприємства неодноразово відзначалась на Всеукраїнських конкурсах.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації