back

Щоб сільські громади Чернігівщини мали змогу вирішувати свої нагальні проблеми

12-08-2010 | 10:20

11 серпня учасники засідання координаційної ради з питань реалізації проекту ЕС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенком обговорили результати та подальші перспективи його реалізації.

Активна робота з реалізації проекту на Чернігівщині розпочалася ще навесні 2008 року, після проведення конкурсного відбору районів для участі в ньому.

Серед них – Коропський, Щорський, Срібнянський, Ріпкинський, Менський, Борзнянський, Корюківський, Куликівський райони.

У кожному з них відібрано 5 сільських рад для участі в мікропроектах. Найбільш активні з них після проходження навчання вже успішно впроваджують мікропроекти, залучаючи кошти ЄС/ПРООН для вирішення нагальних проблем своїх громад.

Основним результатом діяльності проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» стала реалізація сільськими громадами Чернігівщини дуже актуальних на сьогоднішній день мікропроектів, таких як будівництво та реконструкція систем водопостачання, ремонт і придбання обладнання для закладів медицини, впровадження заходів з енергозбереження (заміна вікон в школах, модернізація опалювальних котлів, реконструкція систем освітлення).

Як зазначив Станіслав Прокопенко, обласна державна адміністрація, яка завжди підтримувала впровадження в області даного проекту, й надалі сприятиме його реалізації, аби сільське населення мало змогу вирішувати свої нагальні проблеми. Для цього вже сьогодні відповідно до обласної програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» активно залучаються кошти обласного бюджету.

Куратор цього проекту в Чернігівській області, Денис Полтавець подякував обласній владі за підтримку його реалізації та розповів про стратегію впровадження в 2010 році та наступних роках.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації