back

Чернігівщина — на 5 місці за результатами І кварталу

11-06-2014 | 10:24

Відповідно до постанови КМУ № 650 від 9 червня 2011 року Кабінет Міністрів України постійно проводить оцінку роботи Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

За результатами такої оцінки Чернігівська область у І кварталі 2014 року посіла 5 місце. Оцінка проводилась за 37 показниками, що охоплюють різні напрями діяльності, на які мають вплив місцеві органи виконавчої влади, і відображають стан економічного розвитку, державних фінансів, споживчого ринку, населення та ринку праці, інвестиційного розвитку, житлово-комунального господарства, захисту прав дитини та злочинності.

П’яте місце Чернігівської області забезпечено тим, що по 5 напрямах з 8, за якими здійснювалася оцінка, область увійшла в десятку регіонів-лідерів. Зокрема, за напрямом «Споживчий ринок» область посіла 1 місце, а за напрямом «Рівень злочинності» - 3. Крім того, 7 місце область зайняла за напрямом «Захист прав дитини», 8 - за напрямом «Житлово-комунальне господарство» та «Державні фінанси». За напрямом «Інвестиційна та інноваційна діяльність» та «Економічний розвиток» регіон посів 14 та 15 місця відповідно.

Найнижче місце (25) область посіла за напрямами «Населення та ринок праці», що пояснюється найбільшим зменшенням з початку року чисельності населення (на 0,3%, 25 місце), найбільшою часткою штатних працівників, які повністю відпрацювали місячну норму часу і мали нарахування в межах мінімальної заробітної плати (2,0%, 25 місце), незначним на фоні інших регіонів співвідношенням кількості створених робочих місць над ліквідованими (в 1,5 раза, 22 місце).


Департамент економічного розвитку
облдержадміністрації