back

Вирішення нагальних проблем інформаційної галузі області

13-08-2010 | 08:48

12 серпня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів нараду з редакторами державних і комунальних засобів масової інформації Чернігівщини та керівниками районів і міст області. У заході також взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Тканко, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області Леонід Мельник, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Ірина Мельник, голова Асоціації регіональних ЗМІ, Заслужений журналіст України, редактор Менської районної газети «Наше слово» Олександр Назаренко, заступник директора обласної дирекції ВАТ «Укртелеком» Сергій Левченко, в.о. директора Чернігівської дирекції Державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Олександр Тимощук.

У своєму вступному слові голова обласної державної адміністрації зазначив, що сьогодні ми зібралися для того, щоб обговорити проблеми інформаційного простору області, які найбільше хвилюють редакторів державних і комунальних засобів масової інформації, як друкованих так і електронних.

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко у своєму виступі проаналізував нагальні проблеми інформаційної галузі області та вніс пропозиції щодо їх вирішення. Підсумовуючи свій виступ він наголосив, що місцева влада повинна забезпечити оперативне реагування своїх структурних підрозділів на критичні публікації у ЗМІ, виключити з практики роботи втручання у редакційну політику ЗМІ та забезпечити виконання законів України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних ЗМІ приміщень та майна», «Про посилення захисту майна редакцій ЗМІ, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок».

Не менш конструктивним були виступи присутніх на засіданні журналістів.

Підсумовуючи результати зустрічі, Володимир Хоменко зазначив, що в умовах сьогодення влада і преса приречені бути партнерами, реагувати належним чином на об’єктивну критику. Необхідно зробити все, щоб у цьому році наші ЗМІ активно працювали, а не лише думали про виживання. Керівник області окреслив основні завдання керівникам районів та міст, зокрема забезпечити безумовне виконання Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», укласти угоди з редакціями комунальних ЗМІ на висвітлення діяльності владних структур, як цього вимагає закон України «Про висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», при формуванні та затвердженні місцевих бюджетів 2011 року, передбачити видатки на зміцнення матеріально-технічної бази редакцій газет, радіо та телебачення.

Голова облдержадміністрації підписав доручення за підсумками участі Прем’єр-міністра України М.Я.Азарова у засіданні розширеного секретаріату Національної спілки журналістів України та тижневого моніторингу критичних матеріалів друкованих та електронних засобів масової інформації.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації