back

Візит до Чернігівської області міністра житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича

23-07-2010 | 16:53

23 липня в області з робочим візитом перебував міністр з питань житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич.

У Чернігові міністр ознайомився з виробничо-технічною базою КП «Чернігівводоканал» та ВАТ «Облтеплокомуненерго».

Під час робочої поїздки міністра з питань житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича супроводжував перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

В облдержадміністрації Юрій Хіврич провів нараду з керівниками підприємств житлово-комунального господарства області, на якій, зокрема, розглядалися питання реформування житлово-комунального господарства Чернігівської області та хід підготовки об’єктів ЖКГ до осінньо-зимового періоду 2010-2011 років інше.

Особлива ж увага під час наради була приділена питанням соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг. Зокрема, проведення відповідних заходів щодо організації та координації роботи структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, житлово-комунального господарства, газо- та енергопостачальних організацій з питань надання житлових субсидій населенню за спрощеним порядком.

Спілкуючись з журналістами центральних та місцевих ЗМІ, міністр сказав, що в цілому область не погано готується до опалювального сезону.

Що ж стосується питань надання субсидій, було наголошено про значне скорочення як переліку документів, так і вимог до отримувачів субсидій.

За його словами, для працюючих це – заява, декларація про доходи і майновий стан, довідка про доходи (що підтверджують декларацію). «Раніше були ще довідки з ЖЕКів, газконтор та водоканалів — ми їх прибрали» - зазначив міністр. Для непрацюючих громадян (пенсіонерів, інвалідів) це – лише заява і декларація. Довідку про доходи пенсіонерів надаватиме Пенсійний фонд. Тому таку довідку від пенсіонерів не вимагатимуть. Крім того, планку надання субсидій знижено. Прийняте рішення для надання субсидій компенсує громадянам витрати, які більше 15% (для працездатних) і 10% (для непрацездатних і пенсіонерів) відсотків від сімейного бюджету. Раніше ця планка складала 20% і 15% відповідно.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації