back

Вже другий чернігівський батальйон територіальної оборони виконує військовий обов’язок у зоні АТО

10-06-2014 | 17:00

Днями 41-й батальйон територіальної оборони закінчив додаткове бойове злагодження і підготовку та направлений за рішенням вищого керівництва для виконання військового завдання в зону проведення антитерористичної операції. Про це 10 червня під час брифінгу для представників ЗМІ повідомив начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Вадим Мисник.

За його словами, батальйон забезпечений штатом. Зокрема, за кошти благодійної допомоги, яка надійшла від населення області для військовослужбовців були придбані побутові речі та розвантажувальні жилети. Решту обіцяють доправити у найближчі дні. Починаючи з 15 червня весь особовий склад, який бере участь в АТО, централізовано буде забезпечуватись бронежилетами відповідної високої класності та шоломами. Наразі, вітчизняні підприємства вже завершують виготовлення цих предметів захисту. Частину ж бронежилетів доставлять з Європи.

13-й батальйон територіальної оборони, який вже майже місяць виконує бойове завдання на блокпостах на сході країни, повністю забезпечений розвантажувальними жилетами. Мають у своєму розпорядженні чернігівські вояки і 100 бронежилетів, наданих меценатом з Сумщини.

Родичі військовослужбовців та представники громадськості, які прийшли на брифінг, висловили своє незадоволення матеріальним забезпеченням та організацією військової підготовки вояків 41-го та 13-го батальйонів територіальної оборони. Викликає занепокоєння громадськості і відсутність щеплень проти правця у вояків, що перебувають на сході.

Відповідаючи на запитання громадськості, Вадим Мисник підкреслив, що в.о. Міністра оборони України Михайло Коваль неодноразово наголошував, що в ході війни ми вимушені навчатися. Адже всі військові положення, закони та норми розраховані на мирний час. Тому доводиться одночасно впроваджувати їх зміни. Зокрема, це стосується норм використання патронів при підготовці військових, надання статусу учасників бойових дій всім, хто бере участь в АТО, ротації військовослужбовців тощо.

Він також зазначив, що найближчим часом ротація вояків не відбуватиметься, адже цей процес цілком залежить від ситуації на сході України. На даний час чернігівський 13-й батальйон територіальної оборони залишається одним з кращих за рівнем військової підготовки. А наші земляки сумлінно і професійно виконують свій військовий обов’язок.

Загалом, за словами директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергія Болдирева, з початку мобілізації в області призвано 5 тисяч військовозобов`язаних. Проте, це не межа, в області готові відмобілізувати стільки, скільки буде потрібно для завершення АТО. Сьогодні військовослужбовці з Чернігівщини несуть службу у гарячих точках на сході у складі батальйону Національної гвардії, зведених загонах МВС України, а також на кордонах країни. Сергій Болдирев висловив сподівання, що АТО скоро закінчиться і всі вони повернуться додому.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації