back

Відбулось обговорення Програми економічних реформ на 2010-2014 рр.

16-06-2010 | 11:30

15 червня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела розширене засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

У рамках засідання відбулось громадське обговорення Програми економічних реформ на 2010-2014 рр. за участю підприємців, представників організацій підприємців-роботодавців, громадських організацій, профспілок, наукових установ та контролюючих органів області. Як зазначалося, Програма була розроблена на виконання поставленого Президентом України завдання з відновлення економічного зростання й модернізації економіки країни.

Передбачається, що реформи будуть спрямовані на побудову сучасної стійкої, відкритої і конкурентоспроможної у світовому масштабі економіки, формування професійної й ефективної системи державного управління, і зрештою на підвищення добробуту українських громадян.

Також на засіданні йшлося про впорядкування здійснення перевірок та дотримання вимог Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”.

Одним із пріоритетних напрямів діяльності держави є налагодження партнерських стосунків між владою та підприємницькими колами. Тому важливий елемент такої політики – усунення надмірного контролю за господарською діяльністю та необґрунтованих підстав для здійснення заходів державного нагляду органами влади. З цього питання було заслухано представників контролюючих органів області.

Підсумовуючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус наголосила на необхідності забезпечити виконання окреслених Президентом України цілей і напрямів реформування економіки в межах регіону та закликала усіх учасників обговорення спрямувати зусилля на внесення пропозицій до законопроектів, необхідних для здійснення реформ, у першу чергу до Податкового кодексу України.

Контролюючим органам області рекомендовано забезпечити безумовне виконання вимог Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”, недопущення порушень законодавства та надмірного застосування контролю тощо.

Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації