back

Голова облдержадміністрації представив керівника Прилуцького району

07-07-2010 | 12:11

Проаналізувати попередню роботу, всі помилки і упущення, зробити висновки і рухатися далі – таке завдання поставив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко перед головою Прилуцької райдержадміністрації Олегом Нестеренком, перепризначеним на цю посаду згідно з розпорядженням Президента України від 2 липня.

«Район потенційно один з найсильніших в області, але його резерви й досі залишаються нерозкритими», - підкреслив Володимир Хоменко.

Завдання, які стоять перед районом – це, перш за все, виконання пріоритетів, визначених у Посланні Президента до українського народу та у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки. Але реформи, наголосив голова облдержадміністрації, повинні робитися не заради реформ, а заради людей, і спрямовані вони повинні бути на подолання бідності та покращення життя людей.

«Лише за умови скоординованої, системної, злагодженої роботи керівництва району, депутатського корпусу, сільських громад та всього активу Прилуцького району можливо виконати першочергове завдання - повернути довіру людей до влади. В центрі вашої уваги повинна бути людина з її проблемами і негараздами», - зазначив керівник області.

Одне з основних завдань – створення сприятливих умов для залучення інвестицій в район, турбота про незахищені верстви населення. Але соціальні питання можливо вирішити лише тоді, коли буде серйозне економічне підґрунтя. Володимир Хоменко назвав вихід промислової галузі як мінімум на докризовий рівень стартовою площадкою для нарощування темпів і руху вперед. У сільському господарстві необхідно працювати над збільшенням тваринництва і переходом від вирощування продукції до її переробки: це дасть можливість створювати нові робочі місця, наповнювати бюджет і вирішувати соціальні питання, що стоять перед районом у сфері медицини, освіти тощо. Також на часі – підготовка до нового опалювального сезону.

Голова облдержадміністрації також наголосив на необхідності покращення співпраці міста і району у вирішенні нагальних питань.

«Попереду у району дуже багато роботи, і виконувати її треба буде, об’єднавши зусилля. Люди не мусять боятися звертатися до влади, особливо до правоохоронних органів. Вони повинні знати і бачити, що влада стоїть на сторожі їх інтересів. Це те, заради чого усі ми повинні працювати», - підкреслив керівник області.

Прес-служба облдержадміністрації