back

Президент України: Повноцінна асоціація з ЄС – не мрія, а порядок денний

07-06-2014 | 14:40

7 червня в Національному заповіднику «Софія Київська» відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з главами іноземних делегацій та акредитованим в Україні дипломатичним корпусом.

Президент України висловив щиру подяку керівництву та представникам США та Європейського Союзу, які підтримали Україну у її прагненні свободи, справедливості та європейських цінностей.

За словами Петра Порошенка, Україна буде стверджуватися як європейська держава. «Для мене є ще одна європейська цінність – це солідарність. Україна як повітря потребує солідарності і ми дякуємо Вам за ту підтримку, яку світ надав українцям у боротьбі за незалежність. Асоціація з ЄС, глибока та всеосяжна зона вільної торгівлі Україна-ЄС, безвізовий режим з Європейським Союзом – це мій мандат від виборців. Повноцінна економічна інтеграція та політична асоціація з ЄС – це вже не мрії, а порядок денний на найближчі роки», - зазначив він.

Президент запевнив, що готовий підписати Угоду про асоціацію з ЄС, як тільки Брюссель ухвалить відповідне рішення. «Ми маємо це зробити не пізніше 27 червня цього року», - наголосив він.

Петро Порошенко зазначив, що модернізація на основі європейських стандартів стане ключем до успіху України, який дозволить вирішити багато питань. «Світ сьогодні – з Україною. Україна – це момент істини, який дає відповідь на багато запитань. Україна – це точка опори і точка óпору, яка може змінити світ на краще. Україна – це знак віри за свободу та демократію. Заради цього вона готова працювати, боротися, змінюватися. Правда і Бог – на стороні України, а значить і підтримка світу», - наголосив Глава держави.


Прес-служба Президента України