back

Відкрито відділення магнітно-резонансної томографії

16-06-2010 | 11:48

16 червня за участю голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та Чернігівського міського голови Олександра Соколова відбулося відкриття відділення магнітно-резонансної томографії поліклініки «ВІДІ» на території Чернігівської міської лікарні №1.

«ВІДІ» поліклініка», на базі якої встановлений магнітно-резонансний томограф, функціонує в області з 2005 року. Вона є підрозділом Компанії «Фінікс Лтд», яка реалізує в області інвестиційний проект по встановленню нового сучасного обладнання та апаратури. Загальна вартість інвестиційного проекту становить біля мільйону доларів США.

Володимир Хоменко та Олександр Соколов ознайомилися з роботою обладнання та поспілкувалися з медичним та технічним персоналом відділення магнітно-резонансного обстеження.

За словами голови облдержадміністрації, відкриття цього відділення в обласному центрі дає можливість вчасно виявити симптоми захворювання, упередити важкі наслідки і вчасно надати допомогу хворому не у столиці, як це було раніше. При високій якості діагностування пацієнт платитиме на 20-30% менше, ніж у київській клініці.

Керівник області також зазначив, що обласна державна адміністрація продовжуватиме системну роботу по оптимізації мережі закладів охорони здоров’я і наданням якісних медичних послуг населенню, особливо у сільській місцевості.

Завдання щодо здійснення реформи галузі охорони здоров’я поставив і Президент України Віктор Янукович у Посланні до українського народу. Володимир Хоменко наголосив на тому, що зараз необхідно повністю перебудувати відносини населення і медицини для того, щоб вона працювала на упередження хвороб, а не боролася з їх наслідками.



Довідка. Магнітно-резонансна томографія (МРТ) – високоінформативний метод діагностики головного та спинного мозку, органів черевної порожнини, органів малого тазу, судин головного мозку, суглобів і т.д. Важливим вважається те, що цей метод діагностики (що особливо актуально для Чорнобильської зони) практично безпечний, не потребує попередньої підготовки і дозволяє проводити ранню діагностику захворювань у дітей та дорослих.

МРТ допомагає в діагностиці захворювань, які мають будь-які органічні прояви - пухлини, кісти, аномалії розвитку тощо.

Прес-служба облдержадміністрації