back

На Чернігівщині пройшов фестиваль проекту «Відкриті уроки футболу»

05-06-2014 | 14:51

Минулого року Федерація футболу України з метою активізації розвитку шкільного футболу розпочала реалізацію національного проекту «Відкриті уроки футболу», що впроваджує основний принцип УЄФА «Футбол для всіх» за допомогою проведення великих соціальних дитячих футбольних фестивалів у регіонах, а також є важливим чинником залучення і набору дітей (в тому числі дівчат) до секцій футболу.

Фестивалі роблять футбол відкритим для всіх, незалежно від статі, наявності футбольної обдарованості, соціального статусу та матеріальної забезпеченості сім’ї. Розважальні футбольні ігри стають також потужним виховним інструментом для превенції дитячих конфліктів і дитячої злочинності, на що спрямована співпраця з представниками УМВС України під час проведення фестивалів. Проект впроваджує ці цінності серед школярів, налагоджує дружбу дітей з різних соціальних верств та їх батьків.

3 червня на стадіоні Чернігівської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» у рамках відзначення Дня захисту дітей відбувся такий соціальний футбольний фестиваль.

У заході взяло участь близько 200 учнів 3-4 класів навчальних закладів м. Чернігова. Завітали цього дня на свято футболу та побажали малечі спортивних успіхів і почесні гості: начальник управління освіти Чернігівської міської ради Володимир Купріяненко та перший віце-президент Чернігівської обласної федерації футболу Анатолій Свистун.

Розпочалось свято з динамічної розминки під запальні мелодії. Потім для дітей було проведено різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом «Спорт для всіх». Представники УМВС України в Чернігівській області, у свою чергу, нагадали правила поведінки футбольних уболівальників на стадіоні.

Окрім спортивних навичок та вмінь і радісних моментів діти від Федерації футболу України отримали футболки та кепки з символікою свята, а також новенькі футбольні м’ячі для своїх шкіл.

Сподіваємось, що ці години проведені на спортивному майданчику не пройдуть даремно і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя та долучиться до дружньої футбольної родини Чернігівської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність».



За інформацією
Управління освіти та науки
облдержадміністації