back

З вірою у серці

27-10-2010 | 17:41

27 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко відвідав відреставрований будиночок преподобного Лаврентія Чернігівського, ознайомився з експозицією про життя православного подвижника і залишив запис у книзі відгуків відвідувачів: «На Чернігівській землі жили, діяли та служили визнані у всьому православному світі подвижники. Достойне місце серед них займає преподобний Лаврентій Чернігівський. Відомо, що один праведник рятує тисячі. Впевнений, що ознайомлення з життям, служінням та діяльністю преподобного Лаврентія Чернігівського надихатиме кожного з нас на добрі справи і духовне зростання».

У цей же день Володимир Хоменко відвідав храм-центр «Усіх святих Чернігівських», ознайомився з ходом будівельних робіт, діяльністю релігійної громади та настоятеля храму, а також з роботою, що проводиться з дітьми та молоддю щодо популяризації здорового способу життя, морально- духовного виховання , поспілкувався з учнями недільної школи. В ході розмови голова облдержадміністрації повідомив, що згідно з його розпорядженням створено редакційної колегії з підготовки та видання книги «Неопалима купина» про Святих Чернігово-Сіверського краю. Також Володимир Хоменко подарував храму ікону Любецької Божої Матері.

Після відвідування зазначених православних святинь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся з керуючим Чернігівською єпархією УПЦ архієпископом Чернігівським і Новгород-Сіверським Амвросієм. Під час зустрічі йшлося про співпрацю органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з релігійними організаціями області щодо морально-духовного виховання молоді.

«Основою кожної нації є віра. Попри всі негативні моменти, які були в нашій історії, вони минули, а віра залишилася в душах і серцях людей», - зазначив Володимир Хоменко.

За його словами, церква здавна була не лише будівлею для здійснення релігійних обрядів, а й центром науки, освіти і духовності. Розуміючи це, обласна державна адміністрація підтримує розвиток усіх конфесій, які існують в області.

Відновлення церков та створення усіх необхідних умов для їх функціонування відбувається у тісній співпраці з прихожанами та меценатами. Більшість цих об’єктів мають культурну цінність, тому для їх підтримки у належному стані значна частина коштів виділяється з державного та обласного бюджетів. Як запевнив керівник області, ця робота триватиме і надалі.

«На Чернігівщині будуються нові храми, і це радує, бо люди повертаються до духовності, до віри, адже добрі справи зробити може тільки духовно багата людина», - зауважив Володимир Хоменко.

































Прес-служба облдержадміністрації